Kategorier
Bara jag Hälsa

En hälsosam livsstil, är det så enkelt?

Media, bloggar, vänner, gymmet osv… Allt och alla påverkar dig. Inte minst påverkas vi av årstiderna.

När sommaren kommer ler vi och är lyckliga åt att få tillbringa lata dagar vid stranden, vid sjön eller kanske i skogen. Somliga vill bara begrava sig i en god bok andra vill ut på äventyr. Det som är lika för alla är väl att sommaren gör att vi vill leva ut. Och leva ut gör vi på olika sätt och olika mycket.

Sommaren brukar gå hand-i-hand med stora intag av alkohol, färdigmarinerade köttbitar (för att dölja de egentliga smakerna) mängder med glass och listan kan göras lång. För er som läser min blogg så vet ni att det tar 21-27 dagar att skapa en ny vana och det tar 3 dagar att bryta den. Så, vad betyder det?

Om man i 14 dagar, utan att tänka sig för, tar sig en öl, två, tre, kanske fyra varje eftermiddag. Ja, då har man börjat slå sig in på en ny vana. Två veckor blir snabbt tre och innan man vet ordet av så har 21 dagar gått och tillslut sker allt automatiskt. Är du då alkoholist? Det är inte min plats att bedöma detta. Men jag kan säga att du har en lever som inte är så glad på dig. Och med största sannolikhet så kommer den att berätta det för dig på många olika sätt. Dessvärre är frågan om du har tid att lyssna.

Och har du jobbat hårt för din hälsa. Du tänker var dag på att du ska äta hälsosamt. Du går och tränar och du har dina rutiner. Och helt plötsligt. Pang! Nu kom sommaren och alla unnar sig och latar sig. Vad gör du? Du är medveten om dessa tre dagar och du känner dig stressad. Om det är någon tröst. Du är inte ensam! Många av oss som jobbar med hälsa är nog aldrig så besvärliga som under sommaren. Då kommer vi på grillfesterna med våra ekologiska grönsaker och vårt ekologiska kött som är utan kryddor. Vi tar med oss våra kosttillskott och vårt filtrerade vatten. Sen tackar vi artigt nej till alla alkoholhaltiga drycker. Party Pooper? Inte med avsikt.

För under resten av året så är det ingen som ”drabbas” av vår livsstil och vi umgås oftast med likasinnade eller så accepterar de bara tokigheterna:) Men på sommaren då blandar vi oss med övrig befolkning och helt plötsligt så blir man lite besvärlig.

Stressa inte! Ha inte dåligt samvete! Det är din kropp, ditt liv och dina val! Om du är lite krånglig, So What? Det är vad det är och du skadar ju ingen.

Tappa inte hoppet och ge inte upp. Njut av sommaren och njut av att du väljer en väg som leder till ett långt och friskt liv!

JustLotta_webb

Kategorier
Hälsa

Magnesiumbrist!

image

 

 

Det finns många olika typer av magnesium och alla är inte bra. Jag skulle inte rekommendera att någon köpte Magnesium Oxidate till exempel eftersom kroppen inte tar upp den så bra. Däremot finns det andra typer som Glycinate och Citrate som hjälper kroppen på ett ypperligt sätt. Jag tar alltid C-vitamin och Magnesium efter träningen och innan jag ska sova för att kroppen ska få komma ned i varv.

Magnesium – justlotta_se på instagram. Klicka för att hålla dig uppdaterad.

 

JustLotta_webb

Kategorier
Hälsa

Larissa myser i ljungen när jag mediterar vid havet

Hej och God morgon!

Den här bilden tog jag igår efter att jag och Larissa hade varit ute på Tylösand. Vi gick först i ca 30 minuter och efter det så fann jag en solig och härlig plats för meditation. Larissa fann också en plats som hon trivdes i. Hon la sig mitt i all ljung som låg precis framför stenen som jag satt på. När vi var klara så gick vi tillbaka den väg som vi kom och vi fick motion, ro och frisk luft. Allt i ett!

Det är tid när vi tittar in i oss själva som ger oss lugn. Och gårdagen var oerhört rogivande. Det spillde över till en god natts sömn, pigg och vaken på morgonen, frukost och även en förmiddagslur.

Det är så viktigt att man tar hand om sig själv. Och det hoppas jag att du gör med idag!image

Kategorier
Politiska tankar

Det är rogivande med en sovande hund

20130128-201158.jpg

Idag när det töar ute och när vintern släpper sitt grepp, då är det mysigt att ha en sovande hund vid sin sida i väntan på att ljuset ska komma tillbaka.

Kärlek till er

Kategorier
Politiska tankar

Att få en allergisk reaktion

20120903-092305.jpg

Det är alltid skönt att göra sig fin. Igår färgade jag håret och allt var bra. Men idag blossade jag upp som en tomat. Skinnet spände, öronen hettade och jag såg ut som om jag hade bränt mig i solen. Allergi var ett faktum. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och de tillsammans med mina kollegor sa – åk in akut till sjukhuset. Och här är jag nu. I väntan på att tabletterna ska verka och allergin ska lägga sig.

Det är ju helt sjukt egentligen. Hur korkad kan man bli? Jag lever och äter ekologiskt till 99% av dagarna och när jag vill bli fin så använder jag kemikalier. Det här får bli en läxa. Nästa gång som jag ska fixa håret så går jag till paus i Halmstad där de använder ekologiska produkter. Hemmafärgningar har sett sina sista dagar. Aldrig mer säger jag!

Over and out från Viktoriakliniken i Halmstad