Kategorier
Bara jag Hälsa

En hälsosam livsstil, är det så enkelt?

Media, bloggar, vänner, gymmet osv… Allt och alla påverkar dig. Inte minst påverkas vi av årstiderna.

När sommaren kommer ler vi och är lyckliga åt att få tillbringa lata dagar vid stranden, vid sjön eller kanske i skogen. Somliga vill bara begrava sig i en god bok andra vill ut på äventyr. Det som är lika för alla är väl att sommaren gör att vi vill leva ut. Och leva ut gör vi på olika sätt och olika mycket.

Sommaren brukar gå hand-i-hand med stora intag av alkohol, färdigmarinerade köttbitar (för att dölja de egentliga smakerna) mängder med glass och listan kan göras lång. För er som läser min blogg så vet ni att det tar 21-27 dagar att skapa en ny vana och det tar 3 dagar att bryta den. Så, vad betyder det?

Om man i 14 dagar, utan att tänka sig för, tar sig en öl, två, tre, kanske fyra varje eftermiddag. Ja, då har man börjat slå sig in på en ny vana. Två veckor blir snabbt tre och innan man vet ordet av så har 21 dagar gått och tillslut sker allt automatiskt. Är du då alkoholist? Det är inte min plats att bedöma detta. Men jag kan säga att du har en lever som inte är så glad på dig. Och med största sannolikhet så kommer den att berätta det för dig på många olika sätt. Dessvärre är frågan om du har tid att lyssna.

Och har du jobbat hårt för din hälsa. Du tänker var dag på att du ska äta hälsosamt. Du går och tränar och du har dina rutiner. Och helt plötsligt. Pang! Nu kom sommaren och alla unnar sig och latar sig. Vad gör du? Du är medveten om dessa tre dagar och du känner dig stressad. Om det är någon tröst. Du är inte ensam! Många av oss som jobbar med hälsa är nog aldrig så besvärliga som under sommaren. Då kommer vi på grillfesterna med våra ekologiska grönsaker och vårt ekologiska kött som är utan kryddor. Vi tar med oss våra kosttillskott och vårt filtrerade vatten. Sen tackar vi artigt nej till alla alkoholhaltiga drycker. Party Pooper? Inte med avsikt.

För under resten av året så är det ingen som ”drabbas” av vår livsstil och vi umgås oftast med likasinnade eller så accepterar de bara tokigheterna:) Men på sommaren då blandar vi oss med övrig befolkning och helt plötsligt så blir man lite besvärlig.

Stressa inte! Ha inte dåligt samvete! Det är din kropp, ditt liv och dina val! Om du är lite krånglig, So What? Det är vad det är och du skadar ju ingen.

Tappa inte hoppet och ge inte upp. Njut av sommaren och njut av att du väljer en väg som leder till ett långt och friskt liv!

JustLotta_webb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *