Utbildning

Färdiga utbildningar

Som den mångsysslare jag är, så har jag många olika jobb och utbildningar i mitt bagage. Jag tar dock endast upp de som är av relevans för det här yrkesvalet.

 

Internationell utbildning

PICP1 = Poliquin International Certification Program för styrke coacher. Det här är den första nivån av fem och i februari gör jag mitt slutliga test i London för att få min certifiering. Alla andra delprov har jag klarat. För att läsa mer om utbildningen besök gärna Charles Poliquins hemsida via den här länken:

http://www.charlespoliquin.com/Education/PICP.aspx

Charles Poliquin är en av världens mest framgångsrika coacher inom idrottsvärlden i väldigt många olika idrotter. Och som gammal volleybollspelare och i mina unga år varit tränad av Nisse Holmdal så vet jag att bra styrketräning och tränare som vet vad de gör är svåra att finna. Därav valet att gå PICP1 och sedan vidareutbilda mig i fler nivåer.

Klicka på länken för att se mitt certifikat efter avklarad utbildning

POWERLIFTING • OLYMPISKA LYFT

TRÄNING MED HANTLAR & KETTLEBELLS

Kan man köra frivändningar med hantlar? Enhandsryck med skivstång? Och hur var nu grundtekniken bakom marklyft, knäböj, bänkpress och de olympiska lyften?

Klassiska träningsredskap som skivstång, hantlar och kettlebells är högaktuella ute på träningsmarknaden. På denna tvådagarsutbildning får du inte bara lära dig att använda dessa redskap på helt nytt sätt, utan även lära dig Powerlifting från grunden, samt uppdatera dina kunskaper om tekniken bakom de olympiska lyften.

Datum: 2013-08-31 –> 2013-09-01, Eleiko Sport Center, Halmstad

Jag valde den här utbildningen eftersom att jobba med de stora muskelgrupperna och att jobba med en god teknik är två otroligt viktiga delar för mig som coach.

http://justlotta.se/wp-content/uploads/2013/07/2013-09-18-17.46.44.jpg Om ni klickar på länken så öppnas mitt diplom i ett annat fönster

The art of Coaching 2013

Eftersom jag hade gått CHEK Holistic Lifestyle Coach utbildningen så ville jag fortsätta på det spåret. Så i somras deltog jag i kursen The art of Coaching med JP Sears. JP har under många år undervisat Paul Cheks kurser och han har även tagit fram sitt eget program.

Man gör många misstag som coach och det viktigaste är, som jag ser det, är att man är medveten om sin mänsklighet, ödmjuk sina klienter och uppmärksam på förändringar mellan sig och klienten. Och genom att använda sig av metoden att ställa frågor med hög aktning för klienten och sig själv så tror jag att man når längst.

Klicka på länken så öppnas den i ett nytt fönster

Holistic Lifestyle Coach by CHEK 2013

Efter att jag har självstuderat i ett år kring; stress, kost, träning och mycket mer, så ville jag ha en formell utbildning. Jag valde då att börja med att bli styrketränings coach via Charles Poliquins program PICP. Jag gjorde klart delar av kursen redan i februari (det sista fysiska är nästa år i London) och i april deltog jag i kursen HLC som hölls här i Halmstad. Jag valde den här utbildningen eftersom den tittar på helheten i en människa och inte bara på delarna. Och den mer eller mindre bekräftade allt som jag själv hade studerat sedan innan. Jag kommer att gå kurs nummer två inom en ganska snar framtid.

Om ni klickar på länken så öppnas mitt certifikat i ett annat fönster.

Lärarexamen 2009

Utöver att jag har gått ut gymnasiet i Katrineholm efter tre år på volleybollgymnasiet så gav jag mig in på den akademiska banan. Jag tycker om att hjälpa. Lära och utveckla andra människor så jag valde att studera till lärare. Efter ett år i USA så valde jag att bli lärare i engelska och svenska för gymnasiet. Jag tog min lärarexamen 2009 och har jobbat som lärare sedan dess. Mitt första jobb var på Praktiska i Halmstad och nu jobbar jag som lärare på Bollerup Naturbruksgymnasium utanför Tomelilla.

Om ni klickar på länken så öppnas mitt certifikat i ett annat fönster.

Pågående utbildningar

 

Kommande utbildning:

 

Jag kommer inom kort att gå PICP level 2. När den utbildningen är klar så är det ytterligare 3 steg kvar. Men för att få gå de sista stegen så krävs det av en coach att man har atleter som ska tävla på olika nivåer. Och klart har jag det i siktet.