Tankar och känslor

tankar

Det som stressar oss mest i livet är egentligen inte allt som vi måste göra, utan det är det som vi tänker att vi måste göra.

Det är lätt att förneka sina känslor, ofta gör vi det utan att tänka på det. Kommentarer som ”Det är väl inget att gråta över” och ”Var inte så känslig” känner nog många igen. Som barn så tror man att det är normalt att man ska gömma sina känslor och genom åren så lär man sig att bita ihop.

Man biter ihop på sin arbetsplats, man biter ihop i sina relationer och högen blir större och större och innan man vet ordet av så försvinner all kraft och inget är längre roligt.  Du har kraschat och blivit utbränd.

Så vad har det med dina tankar att göra? Jo, för varje gång någon har sagt till dig att bita ihop så har du själv sagt till dig minst 10 gånger att det bara är att bita ihop. Detta blir tillslut helt omedvetet och antingen blir du din egen slavdrivare eller så blir du bara stum (numb) i dina känslor. Och ingen gång undrar du varför du inte kan säga nej. För det har blivit så naturligt. För varje misstag som du begår (om det nu är ett misstag) så straffar du dig själv. Och allt detta leder till stress.

Hur våra tankar och känslor stressar oss spiller över på andra delar i vårt liv. Det är därför som de ligger högst upp på listan över våra grundläggande principer.

 

nails

 

Naglar i samarbete med Nails & Beauty i Halmstad!