Fitness

Här kan ni läsa om mina projekt.

Uppdaterad: 2014-05-02

Mitt projekt om att vara med på Fitnessgalan i Globen har jag avslutat. Inte för att det visade sig omöjligt utan snarare för att det var så många frågetecken kring galan. Många av de som tävlar i fitness avrådde mig från att ställa upp då den inte sköts enligt konstens alla regler. Så därför tog jag ett steg tillbaka för att fokusera på andra saker.

Jag kommer däremot att satsa på tävlingar i december. Och det ska bli riktigt roligt!

 

Fitnessgalan i Globen i Stockholm

uppdaterad 2014-02-02

I och med att jag alltid tror på att det är viktigt att sätta upp mål i sitt liv så lever jag som jag lär. I höstas började tanken om att få stå på scen i någon av Sveriges fintesstävlingar. Detta har under mitt 33åriga liv legat väldigt långt borta. Jag har under ungefär 20 lagt krutet på att bli den bästa volleybollspelaren som jag kunde bli.

Men för två år sedan lade jag om mitt liv totalt. Jag hade fått diagnosen hypothyroid vilket är att jag har en underfunktion i min sköldkörtel. Och sköldkörteln är den som reglerar ämnesomsättningen i kroppen. Jag började äta levaxin men slutade ganska så omgående då jag inte tror på syntetiska hormoner. Jag gjorde en total omvändning i mitt liv kring kost och träning. Och nu under de senaste åren äter jag utifrån min metaboliska typ och med det en ketogenic diet.

I somras gjorde jag ett test på min sköldkörtel och den visade 3.25 i mitt TSH. För två år sedan låg mitt TSH på 7.8. Jag balanserar alltså mina hormoner utifrån det som min kropp faktiskt behöver. Jag äter inga mediciner utan jag jobbar med att läka mig själv inifrån och ut. För att istället för att bota ett symptom, som hypothyroid faktiskt är, så går jag till orsaken.

Genom att jag har kommit så långt i min läkningsprocess så svarar kroppen direkt på träningen. Vilket den inte gjorde tidigare. Och det är därför som jag väljer att göra en sådan här satsning.

Till min hjälp är jag omringad av fantastiska människor. Jag skrev kontrakt med Team Träningsproffsen och BackToBasics igår. Och i teamet finns det otroligt duktiga och ödmjuka människor.

187790_156587227752481_1957635747_n 135472_385401254871076_346893337_o

 

 

 

 

 

 

 http://traningsproffsen.se

 

Jag kommer även att få stöd och hjälp av två grymma coacher i London. För eftersom det är första gången för mig. Och trots att jag har koll på kost, träning osv. Så bakom varje framgångsrik människa så finns det ett helt nätverk av andra bra människor. Så av den anledningen så ska jag nu i mars träffa både Chris Heron på http://shapingchange.co.uk   i London, och Phil Learney http://www.phillearney.com

Med hjälp från alla och med några förändringar i min kost så ska jag nog nå så långt min kropp tillåter till Fitnessgalan i Stockholm i maj.

Håll er uppdaterade för att få se bilder som jag lägger upp undan för undan.

DSC00566

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här bilden tog jag för ett par veckor sedan. Och nu när jag har börjat detoxa för att få ut allt östrogen så kommer det att ske ganska stora förändringar i min kropp under den här veckan och veckan efter. Så ny bild kommer snart igen.

2014-03-10

Nu har jag kört en vecka med en kraftig detox. Jag blev rätt hängig och tagen av allt som gick ur kroppen. Men min kropp tog tag i sig själv och jag fyllde på med stärkelser och bra protein och fett. Och vips så hade jag ordentligt tryck i kroppen igen. Så när vi tränade ihop med Team Träningsproffsen på Gladius i lördags, då var jag på G. Och det var riktigt gött att köra 30 set ben.

2014-03-05 14.36.55

 

I morgon åker jag till London för att träna ihop med Chris Heron på ShapingChange och på onsdag ska jag träna med Phil Learney. Det här blir ett par spännande dagar.