Kategorier
Bara jag Politiska tankar

Sommaren är slut och jag ska köpa hus!

Hej kära läsare det är jag igen!
Idag är det söndag och det är vilodag. Hur många har egentligen vilat? Jag försöker alltid att förena nytta med nöje och har därför njutit på stranden med tre hundar, städat och tränat. Men det som var absolut roligast var att gå på visning av mitt eventuella hus.

I början av sommaren stod det klart att jag skulle bli husägare. Vi hade skrivit papper och allt var klart framtill besiktningen. Det var då det började gå åt skogen. Huset var som en saga och det kunde ha blivit en mardröm om jag hade köpt det. För hade jag köpt det så hade jag nog aldrig fått det sålt. Så jag drog mig ur köpet, för att göra en lång historia kort. Så, med en uppsagd lägenhet och endast en och en halv månad kvar insåg  jag att det här inte var det huset som jag skulle köpa och att jag har goda vänner som hjälper mig med boende.

Nu är jag ungefär där igen. Jag ska bjuda på ett hus och jag verkar vara ensam budgivare. Så det ser bra ut. Det är bara att hålla tummarna nu och hoppas på att det går i lås utan att jag förlorar en förmögenhet:)

Annars bjuder livet på landet på trevligheter. Det är lugnt och avslappnande och själen kan få ro. Jag kände mig lyckligt lottad som fick meditera till ljudet av porlande vatten ifrån fiskdammen. Lollo och Micke var iväg och badade i havet med alla tre hundarna och jag fick en härlig stund för mig själv.  Annars har vi härliga promenader ihop jag och dessa tre ljuvliga flickor.

 

Kärlekens vind blåser just nu oxå stark. Det är så härligt att få vara med sin tvillingsjäl, även om det just nu innebär att vi bor i två olika länder. Han bor i Slovenien och jag bor i Sverige. Men om allt går som vi vill så har avståndet krympt innan den första snön faller.

I somras fick vi i alla fall chansen att få vara tillsammans. Och det var underbara dagar i Slovenien, Kroatien och Italien. Annars är det här med långdistans inget som jag kan rekommendera till de som suktar efter kärleken.

I september börjar en ny omgång av det politiska spelet. Vi börjar med planeringsdagar på hemvårdsnämnden för att sedan återgå till det vanliga, dvs sammanträde en gång i månaden. Vi på vänstern fick igenom  att vi skulle ha minst fyra öppna HN sammanträden per år. Och det ska bli intressant att se hur vi löser det. Jag skulle gärna ha öppna möten varje gång. Särskilt eftersom vår politik i Vänsterpartiet inte har någon dold agenda. Värre kan jag tänka mig att det blir för femklövern. De blir nog svettig de gånger som allmänheten får komma till tals. Men ack så spännande!
Jag har för avseende att blogga minst en gång i veckan framöver. Och mitt mål blir att blogga oftare än så. Men det är viktigt att man har delmål.

För att knyta ihop säcken kring ett ganska ostrukturerat inlägg: Jag har varit på semester hos min kärlek, jag har börjat jobba igen, vi ska ha sammanträden med start i september i Hemvårdsnämnden och jag ska köpa mig ett hus!

 

Må väl och tänk på: ”What you put attention on grows stronger in your life.” – The passion test http://www.thepassiontest.com/passion-and-purpose/what-you-put-attention-on-grows-stronger/

2 svar på ”Sommaren är slut och jag ska köpa hus!”

Trevligt att få ta del av och läsa om dina äventyr i livet. Kul att man fick träffa dig i sommar. Massor med Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *