Kategorier
Bara jag Politiska tankar

Sommaren då det regnade hela tiden (nästan)!

Livet är ju bra märkligt ibland. Det efterlängtade sommarlovet (som är inarbetad tid för oss lärare) kom och jag åkte till min kärlek i Slovenien. Vi åkte raskt vidare till soliga Kroatien och byn Crikvenica. Vi hade sol och värme varje dag och det utnyttjade vi så mycket vi kunde. Vi åt gott (hade köpt ekologiska grönsaker i Slovenien innan vi hade åkt), drack gott och hade det gott helt enkelt.

När vi hade varit i Kroatien och njutit av havet åkte vi tillbaka till Slovenien och spenderade resterande dagar tillsammans där. Landskapet var fantastiskt och livet var toppen. Sen kom såklart den där dagen då vi igen skulle skiljas åt. Men vid det här laget hade vi accepterat det mer och vi gjorde det bästa av saken. Men att skiljas från den du älskar är aldrig enkelt. Och än svårare är det när man inte vet när man kan ses nästa gång.

Nu har 3/5 av semestern gått och snart är det dags att börja jobba igen. Men nu när det har regnat mest hela tiden så har jag inte tyckt att det har varit så förfärligt jobbigt att rensa ur lägenheten som jag snart ska lämna. Det är läskigt att ge sig ut i det okända men samtidigt är det uppfriskande att göra något jag egentligen inte trodde jag vågade. Jag sa upp min lägenhet i hopp om att finna ett hus att köpa. Jag var nära att köpa huset men drog mig ur efter att besiktningen var gjord. Huset hade för många fel och säljaren för oseriös för mig. Därav mitt dödläge, hade hellre kallat det för drömläge. Och kanske är det det? Jag har otroliga vänner som ställer upp med boende. Jag har fantastiska föräldrar som tar hand om hunden då vännerna är allergiska. Jag får hjälp av alla vänliga människor. Så det här är kanske ett drömläge trots allt? Jag tror på att jag kommer att finna mitt hus och jag tror på att mitt liv bara retar mig lite.

Jag har läst en hel del under den här sommaren och eftersom jag är politiker och medlem i Vänsterpartiet så ska jag kombinera detta. Det handlar såklart om hälsa, träning och mat för de gamla. Jag oroar mig för att det finns BPA ( Bisphenol A) i de plastförpackningarna som man delar ut och värmer i micro till de gamla. BPA frigörs mest då plasten kommer i kontakt med värmen. Så ska Halmstad vara först med att förbjuda BPA i portionsförpackningar till de gamla? Ska Halmstad vara den kommun som först slutar med att förgifta sina äldre medborgare?

Som avslutning vill jag säga – Ha det gott!!

I vackra Slovenien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *