Kategorier
Bara jag

När livet kom till Halmstad!

När en stark kvinna ska göra en förändring så står det oftast en stark man bakom henne. Det gäller även i mitt fall. Jag är nog inte den enda som får stöd i form av en man. Men jag kan inte leva andras liv. Jag kan bara spela huvudrollen i mitt.

För en månad sedan skrev jag om att jag skulle göra ett experiment med mig själv. Nu så här en månad in i experimentet är jag slående förtrollad över hur det faktiskt har gått.

Vad handlar mitt experiment om egentligen då? Jo, det handlar om en väldans massa saker. Jag sa nämligen till mig själv att jag vill förändra mig till det bättre. Jag vill bli en bättre lärare, en bättre vän, en god politiker och allt det där. Men framförallt vill jag satsa på mig. Det må låta egoistiskt i mångas öron. Men efter mitt experiment så har det blivit allt annat än egoistiskt. Låt mig berätta.

Jag träffade Miran Kajtna den 26:e februari på facebook. Jag var ute och letade efter en PT som skulle kunna hjälpa mig med min träning och min kost. Det jag fann var inte bara en PT utan även en underbar vän. Den här slovenske mannen har utmanat mig på alla tänkbara sätt. Han har sett till att jag reder ut saker i mig själv. Han har bland annat städat ur min kyl, min frys och mitt skafferi. Han har satt mig på en diet som innebär att jag äter hur mycket kött och grönsaker som jag vill och han tvingar mig att stänga av telefonen när jag ska sova om natten. Plus mycket annat förstås.

Nu när det har gått en månad så har jag gått ned från 74 kg till 68 kg (67.5kg). Jag har mer energi än tidigare. Jag vill vara mer med mig själv än tidigare. Jag är en bättre lärare än innan (+ att jag, mina elever och Miran var i Hallandsposten i tisdags och ska vara i P 4 Radio Halland i veckan). Jag är lugnar än tidigare och jag mår bättre helt enkelt. Detta har min omgivning sagt ”Det smittar av sig att du är så positiv”, ”Det är kul att lära sig av dig” och mycket annat.

Nu är det dags för mig att runda av och läsa lite bok! Må väl och ta hand om dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *