Kategorier
Bara jag

Solen kom till Halmstad

Idag skiner solen i Halmstad!

Solen skiner ifrån en alldeles vacker blå himmel. Solen skiner nu överallt och jag vill bara fortsätta att insupa vitamin D. Det är så härligt.

Det är nya tider nu. Det är Lotta-tider. Med det menar jag att jag faktiskt på riktigt har börjat att ta hand om mig själv. Jag har valt att göra ett experiment med mig själv. Jag skrev om det för några veckor sedan. Mitt experiment handlar inte bara om kropp, utan det handlar även om själ. Just nu känner jag mig som ett vackert gammalt hus som ska genomgå en renovering. Allt ska lagas, putsas och inredas.

Det första som hände i början av renoveringen var att rengöra alla rör. Så jag började med att plocka bort det som gjorde att rören hela tiden sattes igen. Och för er som känner mig märkte kanske att helt plötsligt försvann kolhydraterna och allt socker. Att plocka bort dessa produkter från mitt matintag så förhindrar jag fortsatt igenlimning men det tar ju inte bort skiten. Så just nu är jag inne på att rengöringen. Det betyder i näringssammanhang DETOX- avgiftning. Jag dricker stora mängder grönt te och vatten.

Eftersom jag har en som är byggnadsansvarig så har jag överlåtit alla steg av renoveringen till honom. Ett steg som byggherren inte tar i är just nu den själsliga biten. Så den delen har jag överlåtit på en god vän. Man vill ju att huset ska vara skinande från insidan ut. Inga fler råttor och annat äckligt undangömt. Nu är det dags att städa ut på vinden, nere i källaren och i garderoben. Det är viktigt att få avslut på allt för att kunna kliva ut på andra sidan som en hel människa. Denna process börjar med två böcker: 1 att igen läsa om den fantastiska boken The four agreements av Don Miguel Ruiz. Sedan ska jag läsa: Kärlekens roll av Sue Gerhardt.

I mina högtalare ljuder i skrivandets stund Marvin Gaye – What´s going on. Och samma fråga har jag ställt mig själv många gånger. Men nu är det dags att jag gör det ordentligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *