Kategorier
Bara jag

Att vara tacksam – trots att det ibland ser mörkt ut!

Att gnälla!

Vi gnäller väl alla lite då och då. Och ibland finns det ingen hejd på det. Idag var en sådan dag.

Ibland slår problemen en hårt i skallen och man går in i gamla fotspår. Usch att det där skulle hända, den där lyssnar inte på mig och den där ska vi inte ens tala om… Och sen är butterjöken igång. Det är först när man tar med sig sitt gnäll hem och det kärleksfulle men ack så bestämde mannen säger. Men Lotta – Har du inte fattat någonting? Hur kan du gnälla och vara bitter över din kropp (för det var det jag gnällde om) när du har gått ned 3 kilo på en vecka? Vad får du ut av gnällandet? Har du inte märkt att när du är positiv och tacksam för det du har och det du gör, att det är då du får resultat i livet? Det är sådana människor som jag gillar att ha i mitt liv. För det är viktigt att stanna upp och trycka på stopp!

För det som jag lär mig i allt detta är mycket mera värt en fem minuters gnäll. Att få gnälla i fem minuter kan väl vara en skön ventil då och då. Men det ger ju ingenting i långa loppet. Jag tror som Miran att det är viktigt att se det positiva i även det som är svårt. Att man alltid kan ta någon lärdom av det som man går igenom. För vem har sagt att livet ska vara lätt? Ständigt får man utmaningar och ständigt får man ta sig samman och komma igen.

Men det viktiga för mig och min hälsa är att jag behåller lugnet och att jag sover gott om natten. Då löser sig allt:)

 

http://thinksimplenow.com/happiness/6-ways-to-be-positive-in-any-situation/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *