Kategorier
Politiska tankar

Röntgen here I come!

Woho!

 

Då jag hade hämtat posten insåg jag att det var ett brev adresserat till mig ifrån röntgen i Halmstad.

 

Det kunde ha varit en helt vanlig dag idag. Men det hela började med att jag läste färdigt mina kapitel inför föreläsningen och litteraturseminariet vid frukost. Det var ingen vanlig arbetsdag för mig. Jag är ju numera student på Högskolan i Halmstad. Vi är en grupp på 12 personer som just nu läser VFU-handledarutbildningen. Vi är ett härligt gäng med ett gott samtalsklimat och där vi lär oss massor av; föreläsarna, kurslitteraturen och inte minst från varandra. Som vanligt fick jag ihop allt på morgonen i sista sekund och hann svänga förbi DHL innan lektionsstarten. Mina kosttillskott för min tarmflora hade kommit.

Vi började morgonen med en riktigt bra föreläsning och vi avslutade dagen med ett riktigt bra litteraturseminarium. Min grupp består av lärare som jobbar mot de lite yngre åldrarna. Men på något sätt hade vi liknande tankar. Alla var vi missnöjda med hur makten fördelas i vår skolvärd. Det finns tre dimensioner; den politiska, den filosofiska och den psykologiska. Det som vi upplevde var att den politiska makt som just nu råder, inte är bra för våra ungdomars lärande. Den politiska makten går inte så bra ihop med de mål (filosofiska) och de värderingar (psykologiska) som vi har att jobba med.

När allt var slut så åkte jag till gymmet för att röra lite på mig. Det kändes bra. Men det bästa var ändå när jag kom hem och fick sätta mig ned med posten och då öppna kuvertet. Jag har fått en tid på röntgen… de tar emot mig redan på torsdag:) Jag blev så glad att jag jublade. Det kändes som att sjukvården nu äntligen (efter mkt bråk) tog mig på allvar. Jag ska äntligen få en ordentlig utredning på mina njurar och min sköldkörtel. Förhoppningsvis är specialisten såpass påläst att vi kan undersöka vidare och inte stanna vid sköldkörteln (bara för att det är enkelt).

Men, man får ta en sak i taget helt enkelt!

 

Natti natt:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *