Kategorier
Blogg Hälsa

Instragram och motivationsbilder!

Hej!

 

Den senaste tiden har jag fyllt min hemsida med podcasts från världens alla håll. Och fler är på gång. Jag älskar att kunna få möta och lära mig av andra som kan mer än jag själv. Och i min värld så är det i mötet med människor som jag själv utvecklas till den jag själv blir. Jag upplever att jag genom åren blir mer och mer ödmjuk inför mig själv och andra och livet, trots många projekt, blir stillsammare inombords.

instagram-icon

Men, jag vet att inte alla har det så. Många tampas med ideal, negativa tankar och destruktiva beteenden. Och jag tror faktiskt att fitnessindustrin bidrar väldigt mycket till just de negativa spiralerna. För i ärlighetens namn; Instagram är fantastiskt på många sätt, men det är ju en värld för narcissister. Det är en portal där människor lägger ut sovrumsbilder på sig själva dagligen för att visa upp träningsresultat och viktnedgångar. Och somliga blir väldigt peppade, men långt ifrån alla. Det är ett sätt att objektifiera sig själv och som alla är ok med. För det handlar om att visa upp en hälsosam livsstil. Dessvärre så är det inte alltid så hälsosamt som det verkar och många bilder visar inte hela sanningen, även om det kan verka så.

Jag försöker att vara väldigt sparsam med att lägga ut bilder på mina träningsresultat och jag lägger aldrig ut mina klienters resultat. Jag kan berätta om deras framgång och vara glad och stolt. Men jag vill inte att de ska hamna i mitt flöde på mitt instagramkonto eller på min hemsida. Deras framgångar ses av familj, vänner och arbetskamrater och vill de själva visa världen, då är det ok. För mig är det viktigt att ha respekt för kroppen och människan och inte sälja ut sig.

När det börjar närma sig tävling för min del då kan det kanske dyka upp någon deffad bild i lite mindre kläder. Men jag kommer inte att ta spegelfoton på min rumpa efter varje pass. Jag hoppas att jag inte gör någon besviken här.

Min uppmaning till er där ute, tro inte på allt som ni ser på instagram! Det går att lätt fejka både det ena och det andra. Och tro inte att det är för DIN skull som det hamnar bilder på magrutor, rumpor osv i flödet. Det är för att vi i industrin vill att du ska bli kund hos oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *