Kategorier
Blogg Hälsa

Hypothyroid och sjukvården

Jag är inte ensam i Sverige då jag har valt att inte bli behandlad av den svenska sjukvården för min Hypothyroid. Det är en underfunktion i sköldkörteln. För ett par månader sedan så skrev jag att jag hade gått från 7.8 till 3.25 på ett och ett halvt år utan levaxin. Och mina krig med vården har inte varit nådiga. Jag har tvingat dem att göra massor med olika prover och i slutändan så fick jag som besked.

Om du inte äter Levaxin som vi har skrivit ut till dig, då får du vända dig till någon annan för vård. Vi kan inte göra mer för dig just nu.

Jag får dock komma och göra prover på mitt TSH om jag ber snällt. Men det sitter långt inne. Idag hörde jag ett inslag i Radio Kristianstad, och det handlar om att vi är ganska många som inte får den hjälp som vi behöver. För om vi inte äter Levaxi (som är ett syntetiskt hormon) så ger vården oss ingen hjälp.

Inslag från Radio Kristianstad

Jag har valt bort alla syntetiska hormoner. Jag äter inte P-piller (har inte gjort det på flera år) och jag vägrar att äta levaxin som inte hjälper mig.

Råd till den som har hypothyriod

1. Se över din livsstil- för dagbok om dina sovvanor, matvanor, stress osv

2. Har du någon matallergi?

3. Dricker du tillräckligt med vatten?

4. Äter du P-piller?

5. Hur ser din tarmflora ut?

 

Känner du dig vilsen och vill ha hjälp, en hjälp som inte resulterar i att du måste äta syntetiska hormoner. Hör av dig till mig så får du tips och råd på hur du kan sänka ditt TSH utan att stoppa i dig tabletter år in och år ut!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *