Kategorier
Blogg Hälsa

Full fart framåt

Våren är här och det blir ljusare för varje dag!

Ljusare blir det även för mina klienter inför sommaren.

Det ska bli så skönt att få ha lite tunnare kläder nu när det blir varmare ute. Och för min klient Magnus så kommer det att bli kul att vara speaker på Swedish Beach Tour i sommar. Inte bara för att han gillar jobbet. Utan för att han med all säkerhet kommer att nå sitt mål.

Vi kör ju en podcast i att nå sina mål. Och jag som coach jobbar långsiktigt. Det finns inga genvägar eller svältdieter i hur jag jobbar. Utan samarbetet går ut på att kunde själv blir utbildad i vad som fungerar för dennes kropp och knopp. Det är så lätt att man träffar en coach som ska förvandla en på tre månader och man kör på i blindo och har egentligen alldeles för lite kunskap när allt är över. Och det är därför som jag gillar att jobba med mina klienter över tid. Och nej, det är inte för att tjäna pengar på folk.

Den här bilden skickade Magnus för två dagar sedan!

2015-02-27 15.57.13

Den här bilden för jag för någon vecka sedan.

2015-02-21 17.24.34

Min kära vän och kollega Phil Learney skrev i ett inlägg så här:

You can’t prep someone for 12 weeks unless they are VERY lean already, assisted OR you want to completely f*** up every behaviour they have surrounding food for the next 10 years.

Och det är min utgångspunkt. Man ska ha ett sunt förhållningssätt till träning och mat. För livet består av så mycket mer än bara detta.

Dessvärre så läser man i tidningar och ser på tv att man ska göra på ett visst sätt. Och det blir ruskigt fel i längden. För vad som händer är att du kanske bara tappar i vatten och inget annat. Vilket då sedan går upp i när dieten är färdig.

Jag fick ett kvitto på min egen styrka igår faktiskt. Det var så att jag tillsammans med mina arbetskamrater var på Wild West i Halmstad och tackade av en kollega som ska ut på nya äventyr. Så vi gjorde en trekamp varav det sista momentet var tjurridning på en mekanisk tjur.

För tre veckor sedan så skadade jag min högra axel i ett jäkla korkat val av övning. Jag hade tränat axlar i 45 minuter och jag hade ett ruskigt bra pass. Men efter passet så var jag helt slut varpå jag beslutar mig om att köra en magövning som belastar axlarna i ett utsträckt läge. Kan man bli mer korkad tro? Det krasade ordentligt i axeln och jag kunde inte lyfta armen på en hel vecka.

Åter till tjurridningen. Jag har alltså en axel som inte går att använda och jag ska rida tjur. Och jag beslutar mig för att använda min vänstra hand istället. Och greppstyrkan i den handen är inte så bra som i höger. Så jag går fram till tjuren och lyfter upp min kjol och tar mig upp trots halkiga nylonstrumpor. Men jag får ändå näst bäst tid trots mitt ”handikapp”. Så jag känner mig ändå rätt nöjd.

2015-02-27 17.24.51

JustLotta_webb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *