Kategorier
Silvias resa

Clean What??

Clean what??

 

Clean eating. Denna term är taggad över allt på instagram, Facebook och Twitter. Är det en ny diet? En ny LCHF trend eller är det en livstil? Finns det någon som verkligen vet vad denna term verkligen betyder?

 

I början av min resa så trodde jag att det hela handlade om att bara äta grönsaker, frukter och proteiner. Under tiden har jag förstått att det handlar så mycket mer än bara mat. Det handlar självklart om att få i sig riktig mat, mat som ger kroppen riktig näring och riktig energi. Det handlar om att ha tid i vardagen för att njuta, koppla av och njuta av livet och den mat jag har framför mig.  Jag har fått som läxa att reflektera över hur mina måltider påverkar mig. Känner jag mig trött efter maten, så kallad matkoma eller känner jag mig piggare? Blir jag hungrig eller sugen på något sött? Ja, då har jag verkligen ätit helt fel. Jag kan inte fortsätta äta den mat som har påverkat mig negativit, jag måste ändra matval, matvaror för att kunna se en förändring, för att den mat jag åt innan har inte gett mig dom resultat jag har velat, eller gett mig den goda energin som jag främst av allt vill ha. Mat är personlig, det påverkar alla individuellt. Det finns ingen diet som funkar för alla, det finns bara bra och ren mat. Mat som får en att känna sig bra, utan att känna mig tung.

 

Efter mitt första inlägg så var jag fokuserade på att bryta mina gamla vanor, men insåg att mina gamla, dåliga vanor fanns för att jag hade en annan väldig dålig vana, STRESS! Stress påverkar mig, stress påverkar alla. Det har påverkat mig på det sätt att jag har ätit och druckit sånt som jag inte mår bra av. Det finns inget mer onödigt än stress. Jag finns här och nu och det jag inte hinner med få vänta tills imorgon! Och för att inte behöva stressa så gäller det att man har framförhållning. Jag har pratat mycket med Lotta under dessa veckor och hon har hjälpt mig att kunna hantera min stress, lärt mig hur jag ska andas och bara leva i nuet.

 

Jag kan efter 1 månad stolt säga att jag har gått ner i vikt och förlorat cm runt låren och armarna. Men det har inte varit lätt, jag har varit sjuk, stressad och inte varit på gymet som planerat, men det har gått, och detta pga av clean eating, de-stressig och bra stöd av Lotta och familj.

 

Det finns fortfarande mycket jag måste lära mig och reflektera över, men det är sant att bra mat är 80% och träning är 20% för att få en hälsosammare liv och kropp.

 

Eat, drink and sleep well until next time

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *