Kategorier
Blogg Hälsa

Olympiska lyft och Styrkelyft!

Nu har det gått några dagar sedan jag var på kurs/läger. Under helgen så var jag och ett gäng sköna människor på Eleiko i Halmstad. Jag visste att vi skulle träna, men inte hur hårt och jag var inte riktigt förberedd på att jag skulle ha så ont i ryggen.

Men lördagsmorgonen kom och jag klev ur sängen med grymt ont i ländryggen. Jag har haft problem med att mitt bäckene flyttar på sig så att jag blir sne. När jag blir sen så blir ett ben helt plötsligt ett par centimeter kortare än det andra och just då var det höger ben.

Jag körde till kursen, kände ingen som var på listan. Jag hade koll på att Anders är grym på Olympiska lyft och utöver det så var jag rätt novis. Och jag tog mig in i lokalen, ganska nervös, ganska pirrig, med en rygg som nästan gick av. Men jag kom in och jag hittade Anders. Jag berättade om min rygg och fick hjälp direkt. Peter som var vår instruktör på styrkelyft såg till att min höft hamnade på rätt ställe och sen började vi.

Olympiska lyft: WOW… underbart roligt, tufft och hela kroppen får jobba. Jag tror att jag är kär:)

Styrkelyft. Togs till en helt ny nivå. Jag satte tre nya pers och genom att fått bättre koll på tekniken så tar jag nu 70kg*1 i djupa knäböj 100kg*1 marklyft (tog det idag med) 57.5kg*1 i bänkpress. Inte dåligt för någon som bara har kört unilateral träning de senaste två åren. Jag har alltså bara tränat en sida åt gången, både ben och överkropp eftersom jag har varit så snedtränad efter mina år som volleybollspelare.

Kettlebells & Hantlar: Jag gillar fortfarande mina hantlar tusen gånger mer än Kettlebells. För mig kändes de mer som kanonkulor som man ska skjuta på folk och inte träna med.

 

Så, idag när jag tränade så övade jag på mina nya övningar.

 

Träningsglädjen har återfunnits sig i den här kroppen och damn vad det är gött:) Titta på videon som finns på YouTube.. Den finns här på min hemsida.2013-08-31 15.45.55

2013-08-31 15.45.57

2013-08-31 15.45.59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *