Kategorier
Blogg Hälsa

Lyssna på magkänslan

God kväll!

Om det är något som jag har lärt mig i mitt liv så är det att lyssna på magkänslan. För alla gånger som jag inte har gjort det så har jag svikit mig själv. Lyssna på magkänslan i jobbet, i relationer och helt enkelt alltid. För hur många har inte undkommit katastrofer för att de faktiskt valde en annan väg just då, det kändes inte rätt.

Hur många kan säga; Jag kände på mig att jag skulle få ont i magen av den där maten. Eller som min syster sa en gång

Jag visste att jag skulle missa hoppet, men jag gjorde det ändå.

Vilket resulterade i en bruten arm och ett gips en hel sommar. Kanske skulle hon ha lyssnat på sin magkänsla. Sitter jag i ett glashus och kastar sten? Absolut inte. Jag är precis lika dödlig som alla andra. Jag tar inte alltid min magkänsla på allvar. För hade jag gjort det så hade nog mitt liv sett väldigt annorlunda ut. Jag hade inte lagt 10.000 kronor på en besiktning av ett hus, som jag redan från början kände hade för många fel. Dessa pengar var totalt onödiga. Men det var min läxa.

Och många av mina inlägg på bloggen som handlar om stress, val osv. kommer från mina erfarenheter av att själv göra alla dessa misstag. Jag har ingen gömd agenda där jag ska vara någon form av profet som vet allt utan någon erfarenhet. Där jag har läst mig till allt. Jag ger av mig själv och jag önskar att jag vore klokare i mig själv. Jag önskar att jag lyssnade mer på min magkänsla och den enda som kan få det att hända är jag. Bara jag har makten att lyssna på min magkänsla. Gör du det?

Säger du nej? Säger du nej, när situationen känns konstig? Säger du ja, när det känns rätt? Lyssnar du på gubben i huvudet eller på din magkänsla? Vet du ens varför du gör de val som du gör? Ställ dig själv lite frågor och kanske får du svar som du inte hade räknat med.

När det blir mörkt ute, energin är begränsad. Försök att ta tid för dig själv där du laddar dina batterier genom att göra någon som gör dig lycklig. En promenad utmed havet, ett varmt bad eller ett härligt träningspass.

16Var försiktig med dig själv.

Vårda dig som den vackraste ros du kan finna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *