Kategorier
Bara jag Hälsa

Alla Hjärtans Dag

Mina tryfflar
Tryfflar av Lotta

Nu har jag varit på Bollerups Naturbruksgymnasium i fem veckor och tiden har verkligen bara susat förbi. Lite likt den där snön som driver förbi här under blåsiga dagar. Det hela har gått så fort och nu är det bara en arbetsdag kvar tills sportlovet.

I tisdags så formades tanken att jag ville bjuda mina hästtjejer på något gott på Alla Hjärtans Dag. Men jag ville inte köpa och bjuda på något som jag själv inte skulle äta. Jag vill att de äter något som inte skadar deras hjärnor och kroppar. Så, vad gör man då? Jo, man bakar själv!

Alla Hjärtans dag förknippas med choklad och praliner, tryfflar och så vidare. Vad kunde jag då göra? Min mat innehåller inga raffinerade produkter utan bara rena och ekologiska råvaror. Jag behövde inte tänka så länge. Jag hade sett ett recept på Charles Poliquins hemsida om hälsosamma tryfflar. Så jag slängde ett öga på det receptet och valde att göra som jag själv ville. Man ska alltid lita på sin magkänsla.

Nåväl, i dessa läckerheter så hade jag i följande ingredienser:

  1. Ekologiskt Kokos smör
  2. Ekologiskt Kakao
  3. Ekologiska Dadlar
  4. Filtrerat vatten

Jag smälte smöret i en kastrull tills det blev precis genomskinligt. Därefter hälde jag i kakaopulvret i det varma smöret. När det började att klibba ihop sig så hade jag fått rätt mängd. Därefter strödde jag i de färdig hackade dadlarna. Dessa är för sötman in tryfflarna. Detta blir tillslut ganska kletigt och man får röra en del. För att få en len och behaglig känsla så hälde jag i filtrerat vatten i kastullen. Jag ställde tillbaka kastullen på plattan (på svag värme) och lät det sjuda under omrörning. När tillslut smeten började att hålla ihop tog jag av kastrullen och började att portionera upp mina tryfflar. När alla var gjorda satte jag ett litet Goijibär i mitten som dekoration. Och satte in dem i kylskåpet över natten.

Ca 30 stycken tryfflar

Tid: 15 minuter

Mina elever gillade mina mindre onyttiga tryfflar och det värmde i hjärtat.

Glad Alla Hjärtans dag!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *