Kategorier
Blogg Hälsa

Visdom

Vad är stress? Vad är utmattning? Vad är medvetenhet?

Under mina år som en levande och tänkande individ har jag alltid haft nybörjartur när jag börjar med något nytt. Jag har haft det otroligt kämpigt när jag inte har lyssnat till mitt hjärta och när jag har varit på väg att lyckas så har jag blivit ordentligt testad.

Jag har blivit medveten om min stress, vart den kommer ifrån och vad den gör med mig. Jag har genom åren haft problem med att identifiera vad det är som händer. Och jag har varit totalt omedveten. Jag har helt enkelt inte vågat titta djupt nog.

Men, så en dag kom medvetenheten. Det såddes ett frö då jag började läsa boken: When the body says no, the cost of hidden stress. Jag läste boken flera gånger och den hjälpte mig att till en början att lyssna på mitt hjärta. Men med tiden så tappar man bort sitt hjärtas röst. Man återgår till det normala. Man låter andras tankar diktera ens liv och innan man vet ordet av så har man halkat två steg tillbaka.

Det är när man lyssnar på sitt hjärtas röst som man finner sann visdom – Paulo Coelho (ej korrekt citerad)

tankar

Men man måste på något sätt våga lyssna inåt. Fastän det är svårt. Och när man önskar något riktigt mycket så kommer man få det man önskar. Och man kommer att bli testad då det finns chans för att man uppnår sitt stora mål. Och är du öppen nog så kommer du att märka att hur konstigt det än må vara. Så kan det där som någon sa, vara avgörande för vilket beslut du ska ta.

Vilket beslut ska du ta när du får ett tecken?

Jag tror inte att det finns några enkla svar. För hade det funnits några så hade alla varit lyckliga.

Men mitt bästa råd är att bli medveten, lyssna på ditt hjärta och följ dina drömmar!

Älska dig själv!

Boktips: Paulo Coelho

The Alchemist

En symbolisk roman om att lyssna till sitt hjärta och tro på sig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *