Kategorier
Politiska tankar

Världens snabbaste årsmöte…

Det är inte första gången som jag går på ett årsmöte. Men det är första gången som jag inte tänker ”kan vi inte snabba på lite?” Jag hann helt enkelt inte. Vi var inte många som deltog i årsmötet på lärarförbundet. Och det hela kändes faktiskt väldigt snopet. Efter en timme var det slut.

Med tanke på den kamp som vi för för en bättre arbetsmiljö för verksamma inom skolan och förskolan och med tanke på kampen om högre lön i avtalsrörelsen så trodde jag att årsmötet skulle ha varit lite mer seriöst. Det kändes nämligen oseriöst när vi skulle välja en ny styrelse utan att veta något om de som nominerats av valberedningen. Jag fick höja rösten och åtminstone få ett ansikte på dem som vi skulle välja.

Till nästa möte kommer jag att ha fört en diskussion kring detta. Det är för bövelen viktigt att mötesdeltagare vet varför de väljer vem och inte att det bara är för att valberedningen har nominerat dem. Jag tror inte att något kan förändras förrän man faktiskt lyfter frågan. Kanske är det bara jag som inte tycker om, att demokratiskt välja någon som jag inte vet något om. Kanske är jag bara gnällig. Vad tycker du?

Nu är årsmötet avklarat och jag ska ta och göra något annat för en stund. Men kommentera gärna!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *