Kategorier
Blogg Hälsa

Varför?

Tisdag och jag har blivit sjuk!

 

Varför skriver jag som hälsocoach ut något sådant? Det borde väl vara dålig publicitet eller?

Låt mig nu berätta en sann berättelse, så får du själv avgöra hur bra eller dålig publicitet det är:)

Jag är utbildad gymnasielärare i engelska och svenska och det är min huvudsyssla utöver att jag jobbar med mitt egna företag där jag försöker hjälpa människor att finna god hälsa och uppnå sina mål. Det är inte väldigt stor skillnad på att coach människor i språkutveckling och i hälsoutveckling. Det handlar om att skapa ett medvetande, en inre motivation och att sätta upp mål, fullfölja, utvärdera och reflektera.

Jag har just nu ett specialläraruppdrag där jag jobbar med nyanlända barn. Och jag gör mitt yttersta för att hjälpa till med språkutveckling, öka tryggheten, uppmuntra och ställa krav. Det är väl ganska likt det som jag gör med mina klienter med? Jag ringer mina klienter, vi träffas, jag skickar sms, mms och julkort och är väl ständigt närvarande även när jag är frånvarande. Och så gör jag med mina elever med.

Varför är jag lärare och coach? Jo, för att jag brinner för det. Jag älskar att lära människor allt jag kan och att få hjälpa till. Det är sådan jag är. Och det är något som jag är stolt över. Så anledningen till att jag startade mitt företag var för att jag bubblade över av information. Jag läste så mycket och förändrade så mycket hos mig själv att jag ville börja hjälpa andra. Precis som jag gör när jag är lärare.

Nu till anledningen till att jag är sjuk.

När man jobbar med att bygga förtroende och trygghet så får man ibland göra lite mer än vad man hade tänkt från början. När det krånglade med simskolan för mina elever innan jul så tänkte jag först bara vara med som ett stöd. Men efter 10 minuter så insåg jag att jag fick låna badkläder och hoppa i vattnet jag med. Så, innan jul var jag även assisterande simskolelärare. Detta skulle ha löst sig tills igår. Men det hade blivit något missförstånd och när jag kom till simhallen så blev det jag som blev simskolelärare. Jag hade som sagt inte tänkt bada den här gången heller. Men jag bryr mig om mina elever, och de var blöta och ville så gärna simma. Så, jag hoppade i. Varpå när den ena lektionen var slut så kom en ny klass, med samma problem. Så det slutade med att jag var i en kall bassäng i en timme.

Och med den lilla förkylningen som jag hade börjat få, så bröt den ut i full skala på kvällen.

Varför hoppade jag i vattnet? För att jag bryr mig om mina elever. För att jag ville ge dem trygghet och kontinuitet och en bra upplevelse. Och för att jag prioriterar. (och trodde väl inte att jag skulle bli så här sjuk).

Varför jobbar jag som hälsocoach? För att jag bryr mig om mina kunder/klienter. För att jag vill att alla ska lyckas och må bra. Och för att jag prioriterar det i mitt liv.

Det är så viktigt med kommunikation, trygghet och omtänksamhet. Och jag hoppas verkligen att ni kan se att det är därför som jag brinner för det som jag gör. Men nu är det dags för sjuklingen att stoppa i sig lite mat och sova lite middag.

Tack för att du läste:)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *