Kategorier
Blogg Hälsa

Våren och nya mål!

Mera ljus var det här!

Äntligen så har det gått åt ljusare tider och det är helt fantastiskt. Tänk så mycket mer tid man fick helt plötsligt. Många vill komma igång med sin träning, målsättningar, ändra vanor och kanske till och med testa något nytt. Och det är när motivationen till en förändring kommer som det är dags att hoppa på tåget och jobba in en ny vana.

Min nya vana är att jag så ofta jag kan (utan vid regn) ska cykla till jobbet. Det är en strecka som tar ungefär 25-30 minuter. Det handlar om hur svettig jag vill bli när jag kommer fram. Och idag när jag startade min nya cykelvana så var hela baksidan på jackan prickig på ryggen. Så, jag har nu fått byta cykelskärm och även köpt en ringklocka och ett sadelpådrag för en mjukare sadelupplevelse. Förhoppningsvis så kommer jag att bli mer motiverad till att fortsätta att jobba in vanan att cykla.

Det kan vara frustrerande som tusan att jobba in nya vanor. Och det tar emot och man blir tjurig. Det är helt normalt. Så länge du vet VARFÖR du vill ha den nya vanan så har du kommit långt. Men om du ska ha en ny vana för att vara någon annan till lags eller göra vad som förväntas av dig, utan att vilja det själv. Ja, då kommer det att bli svårt. Och kanske ska du fråga dig själv om det är värt det.

Som bekant så gillar jag att läsa allt från romaner till rena faktaböcker. Och bland mina senaste val av litteratur så läste jag en väldigt bra bok som heter; Start With Why och den är skriven av Simon Sinek (2009). I den här boken så blir det väldigt tydligt att man kan ställa sig frågor om hur man ska göra något. Men om man inte vet varför man ska göra det, då blir hur väldigt svårt att genomföra. Så när du ska skapa en ny vana. Skriv ned varför du vill göra det.

start-with-why-how-great-leaders-inspire-everyone-to-take-action

 

Varför vill jag cykla till jobbet varje dag? För att spara på bensinpengar och värna om naturen. För att det ger mig en bra boost innan jobbet. För att det tar ungefär lika lång tid att cykla som det tar att köra bil och jag får lite extra träning varje dag.

Hur ska jag lösa detta? 

 1. Skaffa en cykel (har en)
 2. Pumpa däcken
 3. Sätt på en bra stänkskärm
 4. Ringklocka
 5. Lampor
 6. Hjälm

Och eftersom jag är världens tidsoptimist så måste jag nu planera mycket bättre. För jag vet att jag får trampa utav h*lv&t% om jag inte åker i tid. Så det blir en träning för mig.

Alla har vi något att jobba med. Jag har massor att jobba med varje dag. Somliga dagar är bättre än andra och ibland går jag två steg fram och tre tillbaka. Och jag känner också för att ge upp då och då och ibland under längre perioder. Men så en dag så vänder det. Och så tacksam jag är då. 2014 var ett år med massor av framgångar och otroliga motgångar. Jag har nog aldrig haft ett motigare år någonsin. Jag tappade hoppet om och om igen. Men jag tror att någon högre makt (vem/vad/vilka får du själv bestämma) tillslut gav mig det som jag önskade.

Saker som jag är tacksam för:

 1. Min underbara hund som just nu sussar gott vid min sida på soffan.
 2. Att jag har ett jobb som jag älskar.
 3. Att jag har en familj som jag äntligen har en god kontakt med.
 4. Att jag varje dag kan få sova i min säng.
 5. Att jag har lyxen att ha en bil, ett företag och ett frilansuppdrag
 6. Att jag har så fina goda vänner som alltid finns här för mig oavsett om de bor nära eller långt ifrån.

Det är lätt att gå och tänka på allt som man vill ha, och det är lätt att bli hemmablind och glömma bort allt som man tar för givet. Och varje kväll när jag och hunden ska sova så kramar jag om henne och berättar att jag älskar henne. För hon är min bästa vän och jag är så tacksam för att hon finns i mitt liv.

 

 

 

 

DSC01091

 

DSC01079

 

Kärlek från Lotta och Larissa ValButterfly1024x768

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *