Kategorier
Hälsa

Tider av regn, återhämtning för kropp, själ och natur

Soliga dagar!

Vi har haft otroligt fina dagar nu på senaste och i det en del stress. För, man vill hinna med saker samtidigt som man vill slappa i hängmattan, på stranden, i en park och på kvällen vill man grilla, träffas på stan eller gå ut en sväng. Så dagen blir rätt hektisk. Och när regnet kommer så är det som att alla pustar ut. Samtidigt som det också medför stress. För helt plötsligt blir det en soldag mindre på semestern. Och har man inte åkt till ett solparadis i år (som jag inte har gjort) så börjar man fundera på om man har fått tillräckligt mycket bränna inför den gråa hösten.

Jag måste säga, med 6 veckor av semester i bagaget, att det är rätt gott med lite regn. Och jag tror nog att min hud har fått tillräckligt med D-vitamin för att klara sig några veckor framöver. För mycket sol tror jag inte är så bra. Och regnet ger en chansen för lite reflektion. För även om jag slukar böcker i solen på klipporna, så finns det inget bättre än att krypa ned i soffan med en kopp te och läsa en god bok.

För att kroppen ska komma ned i varv så är det viktigt att lyssna på sin kropp. Jag har nu i några dagar dragits med en tarm som avgiftar sig i rask takt. Jag har oförsiktigt ätit glass (laktosfri) och det har inte fungerat alls för mig. Jag testade två gånger och ingen av dem fungerade. Jag fick ont i huvudet och därefter ville kroppen inte ha någon mat alls. Den ville bara bli av med det jag hade ätit. Och med det problemet så har jag ändå gått till gymmet för lättare träning. Och eftersom jag inte lyssnade tillräckligt på min kropp så säger den nu ifrån igen. ”Stanna hemma, gå inte och träna… nu har du fått en stel nacke. Kan du inte bara lyssna på mig?” Så, jag måste lyssna. För det är inte meningen att man ska göra något så dumt som att inte lyssna på sin kropp. Den är hög-intelligent när en själv ibland är otroligt korkad, bara för att man har fått för sig något. ”The Mind” gör ifrån sig en massa oljud dagarna i ända och det kan vara bra att lyssna inåt och det riktiga och inte på den lilla gubben i huvudet som ändå inte säger något bra.

Jag tror att många som pressar sig, till fördärv för sin kropp, på alla möjliga olika sätt, har problem med den lilla gubben i huvudet som inte säger något snällt. Vill man lära sig om mer om detta så rekommenderar jag att man läser, eller lyssnar på Eckhart Tolle och hans bok The Power of Now.

The Power of Now – Audible

The Power of Now – Eckhart Tolle’s hemsida

The Power of Now – Adlibris


JustLotta_webb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *