Kategorier
Politiska tankar

Sven Jägervall- en modig man

Det är sällan som man möter modiga politiker  i femklövern nu för tiden. Men vet ni? Jag satt med en otroligt modig man i hemvårdsnämnden för inte så länge sedan. Denne man heter Sven Jägervall och är folkpartist. Trots att vi sitter på olika sidor av sammanträdesbordet och trots att vi inte delar samma ideologi så har vi ändå något gemensamt jag och den här herren. Vi har det gemensamt att vi har en medmänsklig kompass i vårt inre. För även om alliansens politik handlar om utförsäljning av allt som kommuner och landsting har så finns det människor som tänker efter och säger stopp. En sådan människa är Sven Jägervall.
I sammanträdesrummet ifrågasatte Sven huruvida det var i enlighet med LOV att fortsätta att konkurrensutsätta kommunen. Det betyder nämligen att de som bor på kommunala boenden kan bli fråntagna sin rätt att bestämma, om det blir i privat regi. Det blev därför dålig stämning när Sven ställde ett eget förslag emot Ann-Charotte Mankells och emot vårt i Oppositionen. När det blev röstning mellan vårt och Svens så valde hans allianskamrater att avstå att rösta. Och det blev vårt förslag emot Mankells. Det var då som Sven gjorde valet att rösta med Oppositionen och vi tog hem en viktig seger för våra medborgare. Vi tycker nämligen inte att det fanns en tillräckligt bra riskbedömning och konsekvensbeskrivning för förslaget och vi ville inte skicka vidare det till en MBL-förhandling innan alla faktorer var inräknade.

Det kom lite som en överraskning att Folkpartiet nu i media säger att man inte har förtroende för Sven Jägervall längre. Vilket för mig är en gåta. Hur kan man som partiordförande gå ut och förnedra en person som står upp för andra offentligt. Är det för att göra Karl-Fredrik Graf glad? Är det för att man inte längre har någon ideologi i partiet och bara fungerar som en röst för Moderaterna? Vad har egentligen gått fel i Folkpartiet?

Det här är anledningen till att jag och Vänsterpartiet vill ha mera insyn för medborgarna i sammanträdesrummen. Det är oerhört viktigt att de inte bara för läsa om vinklade åsikter i tidningarna och att de istället får ta del av det som sägs, röstas och beslutas. Politikerna verkar trots allt  för allmänheten.

Tills vi hörs igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *