Kategorier
Blogg Hälsa

Stanna hemma!

Sjukdomstider – varje hen för sig själv!

 

Kan du kanske vara en smittorisk för alla andra tror du?

 

När du är sjuk så för att inte sabba på jobbet så går du dit. Du anstränger dig allt du kan för att få jobbet gjort så att inte dina kollegor ska stå där med dubbla uppgifter. Det är ju nobelt av dig. Dagen efter är två av dina kollegor sjuka och dagen efter det är tre till av dina kollegor. Du som hjälte har alltså; istället för varit hemma och blivit frisk smittat 5 stycken av dina arbetskamrater. Du ville inte ta en karensdag för du känner inte att du har råd med det. Nu fick fem stycken ta en karensdag för att du gick till jobbet och smittade alla.

Det är problematiskt det här. Många människor har en väldigt tight ekonomi som tvingar hen att komma till jobbet trots sjukdom. Det blir ju så när samhällsklimatet ”var hen för sig själv” går före allt. Då tänker vi inte på att vi ska vara starka tillsammans.

Det finns mycket att vinna på att det inte finns några karensdagar för företagen. Samtidigt ökar misstänksamheten så fort någon missbrukar det. Dessvärre är en hög arbetsfrånvaro på grund av att folk blir smittade på jobbet och hemma även den dyr. Så, vilket ska man välja?

Jag personligen tar mitt solidariska ansvar och går inte till jobbet när jag är sjuk. Gör du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *