Kategorier
Blogg Hälsa

London del 3

Bli inspirerad, motiverad och passionerad

Låt magkänslan få plats i ditt liv. Den har en stor del i mitt. Jag har varit väldigt duktig på att ignorera den trots att den har skrikit högt. Jag har tänkt att det var nog kanske bara ett dåligt första intryck och att det är viktigt att ge människor, projekt, jobb och så vidare en chans. Jag har ofta känt att när jag inte lyssnar på min magkänsla så tappar jag liksom kontrollen på det som jag faktiskt egentligen vill. Jag lyssnar för mycket på min omgivning och det medför att jag ibland har gått omvägar.

Men den senaste tiden har bara innehållit magkänsla. Jag kommer att vara väldigt mycket mera mån om att lyssna inåt innan jag gör något.

När jag senast lyssnade inåt så bokade jag en biljett till London, bokade ett hotell och framförallt så bokade jag in mig på ett fantastiskt seminarium. För trots att jag plöjer litteratur inom, kost, hälsa, träning med mera, så finns det inget som är så häftigt som att få lära sig av mästarna inom den här industrin.

Jag landade sent på lördagskvällen på Heathrow och därefter tog jag mig till Baker Street där mitt hotell fanns. Och jag hade turen att få träffa en ung författare på Kastrup flygplats, och vi gjorde sällskap hela vägen. Och jag är tacksam för att min resa blev mycket mindre tråkig.

Väl på hotellet och fjärde våningen (otroligt smala och långa trappor) så var jag helt slut. Och min middag blev inställd då jag och Sally hade gjort en miss i vår kommunikation. Vilket inte gjorde något nu när jag ser tillbaka på det. Jag behövde verkligen sova.

På söndagsmorgonen så skulle jag ta mig till Victoria station och till ett angränsande hotell för föreläsningen. Och I hotellets reception fick jag veta att jag skulle ta buss 82. Så jag strosar runt för att leta efter bussstoppet, när jag ser bussen komma. Så jag lägger benen på ryggen och kastar mig efter den. Den stannar i sista sekund och jag går ombord med andan i halsen. Jag tar fram mitt visakort och inser att ”skit oxå, de tar bara kontanter”. Och i min plånbok så fanns det ingen peng så långt ögat kunde se. Så jag kommer överens med chauffören att gå av vid nästa stop för att plocka ut kontanter till nästa buss. Och från ingenstans kommer en vacker kvinna fram och säger ” I’ll pay for you”. Det var så oväntat och jag visste knappt vad jag skulle säga. Och först gjorde jag det svenska ”No, you don’t have to, I’ll just get off” Då trycker hon sitt kort till chauffören och min biljett är betald. Jag tackar så ödmjukt jag kan och ger henne mitt visitkort och säger att hon får kontakta mig när hon vill.

När jag sedan kommer till hotellet i Victoria så kommer jag rätt nästan direkt tack vare lite hjälp med vilket håll jag ska gå på. Och där inne sitter Phil Learney. Jag ger honom en kram, registrerar mig och frågar hur det går med hans ben. Han har en ganska lång och utdragen process med ett sår som inte läker. Det är en lång historia, och förhoppningsvis blir det bra snart. Vi småpratar lite innan alla andra börjar dyka in.

Sedan sätter seminariet igång. Och vi blir matade med otroligt bra information om nutrition och kroppens hormoner. Hur vi kan jobba med diet och sköldkörteln till exempel. Och jag blir mer och mer motiverad, mer och mer passionerad då jag känner att jag har valt rätt spår i livet.

Phil Learney collage

Och inför min föreläsning den 15 maj I Söndrums bibliotek så kommer mina deltagare att få en kort introduktion till delar av detta.

När halva seminariet hade gått och vi hade kommit tillbaka efter lunch så kommer en av männen fram till mig. Och det tar ett tag innan jag ser att det är Will från PICP kursen. Och vi hinner bara prata lite kort innan vi ska starta eftermiddagen. Men det var väldigt roligt att utöver Phil, träffa någon som man känner sedan tidigare.

Och jag mer eller mindre har bestämt mig för att åka på två seminarier i augusti. Det ena handlar om Hypertrophy träning och det andra är om Competition diet. Så det ser jag framemot. Och jag är helt säker på att det ligger rätt i tiden då jag gör debut i luciapokalen i år.  Jag valde att hoppa över Fitnessgalan eftersom det var tillkrånglat då det var en tävling som låg utanför satta regelverk för andra tävlingar i Sverige. Så därför ändrar jag min satsning. Och med mina kunskaper idag och de jag får i augusti så kommer jag att vara fysiskt och mentalt bättre förberedd.

Vi börjar närma oss slutet av förläsningen och frågor haglar i rummet och vi har redan dragit över utsatt tid med en timme. Som avslutning berätta Phil om sitt program för aktiva coacher och jag som har sett hans uppdateringar på sistone har misstänkt att det var på gång. Och jag blev väldigt glad av att något av den här kvalitén är under konstruktion. Och eftersom det är det sista seminariet om Advanced Nutritional strategies så vill han ta en bild på gruppen. Men det strular med hans Iphone, den är full med bilder och den låter honom inte ta något kort. Så jag erbjuder honom min telefon. Så, bilden som han tog tog han med min kamera. Kanske var det mitt sätt att göra en god gärning för den kvinnan som hjälpte mig på bussen.

10006977_628192943918235_559536203777192293_n

Efter en hel dag med en väldigt låg kolhydratskost, mycket info och häftiga möten så tog jag och åt på en brittisk pub med en hamburgare och lite pommes. Något som jag inte har ätit på flera år. Och min tarmflora hanterade det väldigt bra. Jag har inte haft några problem med nedbrytningen av maten, ingen huvudvärk, ingen magont, ingen irritation I humöret osv. Så allt mitt jobb med att återställe kroppen har äntligen gett resultat. Och det är ett bra kvitto på att jag kan det som jag håller på med.

På det hela så har mina dagar här varit toppen och jag ska bege mig till ShapingChange och hänga lite med Chris Heron och hans gäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *