Kategorier
Hälsa

Lite tips på mat!

Lunch
Lunch

 

Idag skulle jag ha lagt upp en video på min frukost. Men det fick bli vad jag åt till lunch istället.

Jag måste komma på hur jag ska kunna ladda upp kortare videofilmer här på min blogg.

Ett tips till er som läser när det gäller vad man ska stoppa i sig under dagen och inte är:

1. Lär känna din egen kropp.

2. Det finns inget som heter ”One Size fits all”. Alltså det finns ingen diet som passar alla eftersom vi alla är olika. Vi har alla olika förutsättningar för det vi äter.

3. För att kunna kontrollera sitt blodsocker så bör man undvika kolhydrater till frukosten. Min lunch som finns på bilden ovan, den skulle passa lika bra som frukost. Det som saknas är lite nötter. Men det åt jag till frukost och jag undviker att äta för mycket fett.

4. Se till att du äter mycket grönsaker. Jag stoppar i mig mellan 6-10 kg grönsaker i veckan. Det hjälper min kropp att detoxa sig. Detox är att man avgiftar sig. Kroppen avgiftar sig under natten och det är viktigt med sömnen så att kroppen verkligen kan ta bort det som kroppen inte behöver längre.

5. Ät utifrån dina hormoner och räkna inte kalorier.

6. Drick mycket vatten Ca 3 liter vatten om dagen. Drick ca 2 glas vatten direkt på morgonen eftersom kroppen gör åt mycket vatten på natten då den avgiftar sig. Fyll på med vatten under dagen. Blir dina läppar torra så är det ett tecken på att du har vätskebrist. Om urinen är väldigt gul och luktar när du kissar så är det dags att du dricker mer vatten. När du börjar känna dig törstig så har du varit uttorkad för länge.

7. Ät med jämna mellanrum. Ät ekologiska grönsaker eftersom de inte är besprutade och hjälper din kropp  med avgiftningen och tillför antioxidanter mot de fria radikalerna i kroppen. De fria radikalerna förstör cellerna och bär, frukt och vissa grönsaker tillför antioxidanter som stoppar nedbrytningen av cellerna. När cellerna bryts ned så ser vi gamla ut och kroppen hamnar under stress.

 

Det var allt för idag:)

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *