Kategorier
Hälsa

Kemikalier

Hej!

Idag var jag inne på en nagelsalong i Halmstad och jag pratade lite med ägaren om det här med kemikalier. Det är alltid spännande att diskutera sådana här frågor eftersom alla har en egen bild av vad kemikalier är.

Så jag kom ihåg att jag såg en väldigt bra och informativ video på Youtube för ett par månader sedan. Själv så försöker jag vara så fri från kemikalier som jag kan. Jag använder inte någon deodrant som innehåller aluminium, ingen tandkräm som innehåller fluor (återkommer om det nedan), schampo , balsam och tvål som är ekologisk. Mitt smink är ekologiskt förutom min rouge och mina ögonskuggor och jag har inte lyckats köpa något ekologiskt nagellack ännu. Dessvärre så är verken mitt hårspray ekologiskt och inte heller min parfym. Så trots att jag försöker att undvika kemikalier så lyckas jag inte helt och hållet.

Kemikalierna hamnar fint och mjukt i våra fettvävnader och väl där är de väldigt svåra att bli av med, såvida vi inte äter väldigt mycket grönsaker. Men eftersom jag försöker att stoppa i mig mellan 6-10 kg grönsaker i veckan så misströstar jag inte. Det kunde ha varit värre.

Här nedan har jag en kort video om kemikalier i sminket.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wG4swxdoApE]

Jo, så var det där med flour som våra tandläkare säger att det är så bra för tänderna. Jag brukar uppmana mina elever att tänka själva och att vara kritiska. Så här tänker jag ifrågasätta Colgate, Pepsodent och alla andra tandkrämsföretag.

Tandkrämsföretagen är otroligt duktiga på att marknadsföra sina produkter och på att skapa ett behov och en vana hos sina konsumenter. Det ligger år av forskning på konsumenterna bakom deras framgång och lobbyister inom regeringarna för att det ska fungera så bra som det gör. Vill du veta mer om ämnet om hur man skapar vanor hos sina konsumenter; läs då: The Power of Habit

Så, varför har man fluor i tandkrämen? Jo, under andra världskriget så vet alla att USA släppte bomben över Hiroshima och Nagasaki. Det förutsätter jag att alla vet. Och då är frågan: Vad har det med tandkräm att göra? Och vårt dricksvatten?

Alcoa som är ett av världens ledande företag inom aluminium industrin (USA) tjänar miljontals dollar varje år på sina produkter. Det bör tilläggas att genom sina säkerhetsrutiner så är de det mest säkra företagen i världen. Något som de starkt hävdar på sin hemsida: http://www.alcoa.com/global/en/home.asp

Och vad har de att göra med Fluor?

Den som har hört talas om ”The Manhattan Project” räcker upp en hand! Det hela handlade om att man hade ett dolt projekt där man skapade atombomberna som bombade Japan. Och för den tillverkningen så använde man Fluor. När bomberna var klara och levererade så hade man massor av fluor över. Så vad gör man med det? Jo, man smyger ned det i människors och djurs vatten. ”Små” mängder och man säger, genom regeringarna, att ”det är säkert och ofarligt” Och varför säger man det? Jo, företagen betalar massvis med pengar. Vad händer med oss som då dricker det? Nedan har jag bifogat en bra video för att hjälpa till att förklara saken lite bättre:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0OXMNln8czQ]

Jag tycker att vi slutar vara lämlar som följer tåget ner i graven. Våga ifrågasätta och gör förnuftiga val!

/Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *