Kategorier
Politiska tankar

Kvinnor kan!!!!

Arbetsveckan är snart slut. Jag ska bara jobba lite radio på söndag med.

Jag funderade på en sak nu i veckan och det var: Go nurses!!! Stå på er i kampen om högre löner. Det är självklart att ni ska sätta hårt mot hårt. Nu har även barnmorskorna i Halmstad satt ned foten och det gillar jag. För vilka yrken ska egentligen ge bra betalt?  För mig är det självklart. Jag tycker inte att en bankman ska tjäna 100.000 innan skatt i månaden medan den som vårdar mig när jag är sjuk eller ska få barn får ca 23.000 innan skatt. Vad värdesätter vi egentligen i livet?

Nej! Nu får det vara nog på partiarkatet och männen som bestämmer vad som är viktigt. Vi kvinnor vi kan och vi delar gärna med oss. Men det är dags för samhället för ytterligare en förändring. År 1921 fick kvinnor rösträtt i Sverige. Detta trots att Moderaterna röstade emot. Det är galet att människor i Sverige trots vetskapen om vad Moderaterna egentligen står för, ändå vill ha en regering som ger till de rika och tar från de fattiga.

Jag är stolt varje dag som jag ser mig i spegeln och jag är stolt för att jag vet vem jag är och jag vet vad/vem som jag kämpar för i mitt politiska arbete. Jag kämpar för rättvisa, jämlikhet och systerskap.

Glöm inte bort den som inte alltid kan själv. Alla är inte sådana!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *