Kategorier
Uncategorized

Jonas Sjöstedt

Vänsterpartist – javisst

Jag känner mig stolt över att vi har en så bra partiledare som Jonas Sjöstedt. Jonas har verkligen på en väldigt kort tid fört vårt parti framåt. Vi har nu tagit upp kampen mot Allinsens nedmontering av den en gång fungerande välfärden.

Jag tror starkt på välfärden i Sverige och jag känner mig stolt över att vara en del av det svenska samhället. Jag väljer här att citera en person som insiktsfullt sa något som jag själv ofta funderar på. Vi hade pratat om hur jobbigt det är att vara sjuk : ”Jag ser hellre att några fuskar med sjukpenning än att ta från dem som inte kan strida för sig själva”.

Att vara sjuk är jobbigt på många plan: sjukdomen, utanförskapet, den ekonomiska stressen och oron för framtiden. Tycker man verkligen att det då är på sin plats att fortsätta att försätta dessa människor i en värre nöd än de sitter i? För mig är det helt otänkbart.

Jag som Vänsterpartist kommer fortsätta att strida för välfärden och emot orättvisor i vårt samhälle. Jag kommer att föra diskussioner om feminism och klassamhället. Frågor som man aldrig får glömma. Det är viktigt att vi fortsätter att föra diskussioner kring det som många tar för självklart. För en dag står vi där och vi har inget kvar. Då har alliansen länsat huset och sålt ut allt som vi i generationer har kämpat för att bygga upp.

Min förhoppning är att unga engagerar sig mer i politiken och att de inte tar demokratin för given. Ung Vänster i Halmstad skrev en riktigt bra debattartikel i Hallandsposten för ett tag sedan och det är fantastiskt vad duktiga de är. Det gör mig stolt!!!

Jonas Sjöstedt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *