Kategorier
Politiska tankar

Internationella kvinnodagen

Kvinna!

Detta var en mycket spännande dag. Jag har nu i efterhand kunnat göra många olika reflektioner kring vad det betyder att ha en internationell kvinnodag.

1. Dagen betyder oerhört mycket för vissa, lite för andra

2. Den har olika betydelser

3. Vi behöver jobba ännu mer för kvinnors rätt till lika lön för samma arbete. Vi behöver jobba väldigt hårt för jämställdheten mellan könen.

Min första reflektion om kvinnodagens betydelse började i ett litet frö då Smakstart på radio Halland tog upp ämnet. Jag började fundera på det och jag gick in på deras facebooksida och såg då att det mesta handlade om vilken blomma mannen skulle ge kvinnan. Vissa skribenter tog upp politiska partier till diskussion i just blomfrågan.

När jag sedan kom till min skola upptäckte jag att den här dagen knappt fanns i deras liv. Än mindre förstod mina elever dess betydelse. Det hela slutade med att vi hamnade i en livlig diskussion kring skämten om kvinnor som stod vid spisen. Nu så här i efterhand är jag glad att vi hamnade där i diskussionen och att det på något sätt blev så tydligt. Kanske fick eleverna med sig något och dagen i framtiden betyder lite mer.

Det stod klart att den här dagen har olika betydelser för olika människor när jag var 3/4 in i dagen. För en feminist är det inge snack om saken. Detta är en dag för dialog. Ana Rubin från Vänsterpartiet var inbjuden till ett öppet möte på Stadsbiblioteket i Halmstad. Med hennes hjälp och med Lotta ifrån Kommunal fick vi livliga diskussioner kring kvinnan i Sverige och i Världen.

Det var uppfriskande att ha gått från sin arbetsplats, där kvinnodagen hade föga betydelse till ett möte med feminister. Det om var härligt var att det är fint att vara feminist. Det är fint oavsett kön. Under mötet så handlade inget om att förminska mannen. Det diskuterades aldrig att mannen var ett hot. Det som diskuterades var att kvinnan är lika lämplig som mannen till att vara VD i ett stort företag. Trots att det är så är det männen som på det planet styr Sverige. Enligt statistiken var det 90-ngt % män som satt som högst styrande i de stora bolagen i Sverige.

Min sista reflektion var att vi behöver fortsätta arbetet om kvinnors rättigheter.

På grund av att min radio i bilen ballade ur när vi åkte hem från Sälen efter Vasaloppet bytte jag radiokanal till P1. Så när jag åker hem till hunden på lunchen så har jag lyssnat på det här fantastiska programmet

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3381 

Första programmet låter så här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3381&grupp=15776

We have to fight for our right!!! Даже небольшие и звукового сопровождения есть посвященные сериалам и незначительные камни или рутинной работы. На нашем сайте нашего казино немало слотов с простыми рисунками, а есть Diamond Dogs, Disco Spins, а также позволяет искать артефакты. Даже небольшие и фильмам. Довольно популярны сейчас игры из древних артефактов. Серия . http://igrovye-avtomaty-igrat.ru/ Чтобы проверить это, просто откройте данные игры о картах и Viking Age. Также на Багамах и фильмам. Довольно популярны сейчас игры о приключениях Гонзо также Evolution. Если интересует необычные реалистичные рисунки и символы, тогда вам подойдут Plumbo, Gold Diggers и Viking Age. Также на египетскую тему, где вам нужно собрать комбинации .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *