Kategorier
Bara jag Politiska tankar

Höst!

Nu har det varit tyst här länge!

Efter att ha kommit hem från Slovenien befinner jag mig nu återigen i Halmstad. Borta bra men hemma bäst brukar man säga. Men det blir lite konstigt när hemma (Miran) inte bor med mig. Så jag är hälften hemma och hälften borta. Och hösten med dess vind och regn är  här och jag bara längtar till att höra snön knastra under mina skor.

Hösten bjuder på stora förändringar i världen. En stor sådan var att Obama fick fyra år till. Det var väl det bästa av två rätt dåliga alternativ. Jag vet att många tror att Obama är som en sosse. De kan inte ha mera fel. Obama är liberal och förmodligen mer höger än Reinfeldt och Company. Men han är inte så otroligt bakåtsträvande som Mitt Romney som är konservativ.

Hade vi fått Romney till makten så hade det blivit lika illa om inte värre än när Bush var vid makten. Totalt krigstokiga med konstiga värderingar är många konservativa. Det är för mig en gåta hur man kan klappa sig själv på axeln och tycka att man är bättre än andra för att man är en vit man av medelklassen som är gift med en kvinna. En kvinna som är sambo med en annan kvinna är i mina ögon lika mycket värd. En svart man är lika mycket värd, en tonåring från arbetarklassen är lika mycket värd. Ja, ni förstår vart jag vill komma. Men det är bara vissa som får bestämma över sig själva. Enligt Republikanerna så måste en kvinna behålla barnet om hon har blivit våldtagen För om hon blev gravid så njöt hon egentligen av sexet (våldtäkten).

Nog om valet i USA. Vill bara kommentera att valsystemet i USA är otrolig föråldrat och inte alls demokratiskt. Så, nu var det sagt också.

Men jag känner förändringens vindar som blåser runt om mig. Jag och en vän pratade ganska mycket om det idag och vi båda insåg att livet inte har en rak väg. Den är ganska snirklig och spännande. Men den finn där… Jag vill illustrera det med en bild jag tog i våras.

 

Jag vill säga att: Jag alltid kommer att hitta min egen väg och ibland är det resan dit som är det viktiga och inte målet. År 2012 är enligt mig och många andra det mest konstiga året som någonsin har hänt.

Från och med nu kommer bloggen att bli uppdaterad oftare igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *