Kategorier
Blogg Hälsa

Dieter

Hej igen!

Det var ett tag sedan som jag satte mig ned för att skriva. Jag har haft många tanka på dagens artikel och jag har funderat på hur jag ska uttrycka mig. För ett tag sedan så hade jag en föreläsning i Söndrums bibliotek och jag snuddade bara vid ämnet kost. Och det är som de flesta vet, ett väldigt laddat ämne.

När många på grund av krämpor, viktproblem och annat går till doktorn så får de en tablett och därefter går man hem. Alla symptom kan lösas om man tar det här pillret. Trots att inget tycks hjälpa så anklagar man sig själv och då börjar man läsa det som står på löpsedlarna eller ”fitness tidningar”. Där gör man själv ett ihopkok på olika dieter och andras resultat. Man dricker pulver till höger och vänster och tränar som en galning. ”För så stod det att de andra gjorde”.

Regel nummer 1. Bara för att någon lyckas på det sättet så betyder inte det att det är sättet som är anpassat till dig.

För att:

1. Vi har olika kön

2. Olika åldrar

3. Olika gener

4. Olika mag- och tarmkultur

5. Olika träningserfarenhet

6. Olika förhållningssätt till mat

7. Olika stressnivåer

8.Olika sömnbehov

9. Olika arbeten

10. Olika livsförhållanden

och listan kan göras längre och längre…

Betyder detta att det är kört för mig nu då? Nej, det betyder det inte. Men om du vill nå resultat så måste du börja där du är just nu. Att gå på en lågkaloridiet för ett kortsiktigt resultat är absolut ok. Med det kommer inte att leda till någon ”Hållbarhet”

 

 

 

healthy-life

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hållbarhet är skillnaden på strikta dieter och kortsiktighet. Och det är med hållbarheten i fokus som jag jobbar. Jag vill att mina kunder ska ha sina hormoner i schack och att de ska kunna tänka utan att de blir snurriga. Jag jobbar på ett sätt så att man inte ska behöva känna ”cravings” få humörsvängningar och besvär med magen. Långsiktighet, vanor, medvetenhet och samspel är mina verktyg. Och jag har en väldigt stor kunskapsbank.

Vill du bli av med problem med din mage: Kontakta mig!

Vill du gå ned i vikt och samtidigt bli starkare: Kontakta mig!

Vill du ha hjälp med att skapa strategier i ditt liv: Kontakta mig!

Och vill du ha hjälp med andra livsstilsrelateradeproblem så är du hjärtligt välkommen att kontakta mig om det med. Inget utesluter det andra.

Ha nu en fin dag och fundera på dina beslut som du tar. Kanske är det dags att du satsar på dig själv.

lov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *