Kategorier
Hälsa

Det finns mer som ligger bakom AdHd

Hej!

Nu har påsklovet tagit slut och i morgon är det dags att åter gå till jobbet. Ofta när jag utbildar mig så tänker jag på en grupp, mig själ, min familj eller mina vänner. Idag när jag har lärt mig om hjärnan så har fokus legat på bland annat mig själ, mina elever (gamla som nya) och några som jag känner.

Jag fick tillbaka mina gensvar i förra veckan och det visade vad jag och Miran hade trott ganska länge; jag har stora problem med methylation eftersom jag har vissa defekter på mina gener. Och idag när jag läste min nya bok som är skriven av Dr William Walsh så fick jag helt ny information om hur kost som inte är rätt för oss kan skada oss. Inte för att det är helt nytt utan det nya i det här är snarare hur det är relaterat till våra gener eller våra gendefekter. Och precis som Paul Chek skriver i How to Eat, Move & Be Healthy

One man’s food an other man’s poison

För om jag med mina gendefekter äter en viss mat med ett visst innehåll så kan jag bli väldigt sjuk. Detsamma gäller ju för andra människor. Så vad som passar mig i kost och kosttillskott passar kanske inte dig. För vi är alla olika och det finns ingen one size när det gäller att arbeta med hälsa.

En del människor är så intoleranta när det gäller gluten att det kan resultera i kraftiga depressioner. Somliga har inge problem alls. Det finns stora studier på att brist på Zink i ration med koppar är en av faktorerna till att barn och vuxna lider av AdHd. Det hela är såklart mer komplext än så och kunskapen inom ämnet är stor. Trots det så får våra ungdomar mediciner som ger dem farliga bieffekter och beroende. När ska vi sluta tjäna pengar på folk och faktiskt hjälpa dem till ett bra liv?

Genom en kost som passar dig, en träning som passar dig, ett sömnschema som passar dig, de kosttillskott som passar dig, de tankar som passar dig… ja, då tror jag att många problem skulle lösas.

För att få den sömn som passar mig så ska jag sova nu.

 

kram och god natt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *