Kategorier
Hälsa

Dagar utan stress!

Lata dagar eller hur var det?

Att stress skadar kroppen det vet alla. Men visste ni att det även skadar träningen?

Vem önskar inte att man fick leva under mindre stress? Vem vill inte kunna sova tills man vaknar och sen göra lite som man vill? Det kallas semester och de flesta i min omgivning har nästan varenda dag planerad på sin semester. Så vart tog de där lata dagarna vägen? Somliga (som jag) kan inte hålla oss ifrån gymmet när vi är lediga. Och nu ska jag berätta en hemlighet för er.

Min hemlighet är: Du får aldrig så bra resultat på gymmet som när du inte är stressad.

Min empiriska forskning (inte riktigt men ändå) är utifrån mig. Jag kan gå till gymmet och köra mina tunga pass, sköta min kost (80 -20 nästan i alla fall) och under stressfulla perioder så händer ingenting. Jag blir inte starkare och jag orkar inte riktigt. Så då har jag lärt mig följande: När det är nationella prov – då är det bara promenader som gäller. Kroppen svarar ändå inte på träningen. Sen nu. När jag har varit ifrån träningen i en månad. Stressen har lagt sig och jag har börjat igen. Då får jag tillbaka min muskelstyrka nästan omedelbart och jag ökar. Det tog mig 1 1/2 vecka på ett gym i Halmstad för att få tillbaka mina benmuskler. Överkroppen tog knappt en vecka sen var det tillbaka. Och det göttigaste är: Det blir bara bättre och jag blir mer uthållig.

Så mitt budskap för den som inte förstod vad jag ville ha sagt är: Du får bäst resultat när du inte är stressad och se inte träningen som ett jobb.

Ha nu en skön torsdag!

JustLotta_webb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *