Kategorier
Blogg Hälsa

Att resa sig upp!

God morgon!

 

Det är inte alla som är redo att lämna sina gamla vanor bakom sig och försöka något nytt, men de som gör det, gör det med dunder och brak. För hur ska du få andra resultat om du alltid gör samma sak? Om man fastnar i sitt ekorrhjul av att kritisera sig själv, äta för lite, äta för mycket, kritisera andra, inte ta tag i träningen, träna för mycket osv. Ja, då kommer du heller inte få några andra resultat. Du är liksom tillbaka på ruta ett.

Men det är svårt att bryta ett invant mönster, för hur smärtsamt det än är, så är det något som är bekant och det ger en trygghet. För en trygghet är att kunna konstatera att ”det spelar ju ändå ingen roll för det kommer inte att gå ändå”.

Somliga drivs av sin inre motivation till att oavsett misslyckanden och motgångar att alltid resa sig. De reser sig med värdighet och säger; ”jag ska göra det bättre nästa gång. Jag ska lära mig något på det.” De kanske inte reser sig direkt. Men de vill göra en förändring och inget kan stoppa dem.

Det är många som trots toppjobb, fantastiska relationer, pengar och mycket annat som ibland dippar. Och det är ok. Det viktiga är att hitta tillbaka igen. Att helt enkelt sätta sig upp i sadeln efter att hästen bockat och slängt av dig. Många framgångsrika affärsmänniskor berättar om och om igen hur dåligt den stora affären hade gått. De blev luspanka, vilket gjorde att de fick komma på något som var bättre. Och med det som var bättre så fick de större framgång än de hade fått med den ursprungliga idéen.

Som livsstilscoach så vet jag (av egna och andras erfarenheter) att det tar tid. Som lärare vet jag att saker tar tid. Som människa så vet jag att saker tar tid. Men det är viktigt att försöka att se den stora helheten istället för att stirra sig blind på detaljerna. För vad gjorde det om du bara slog in 30 av de 100 bollarna din första tennislektion. Det visar ju bara att du nästa gång kan satsa på att slå in 35 stycken och faktiskt bli bättre.

Nu kommer slutklämmen på det här inlägget:

Låt aldrig någon annan sätta en stämpel på hur mycket du är värd! Den värderingen måste komma inifrån en plats som är full av kärlek till dig själv. De flesta som dömer är inte nöjda med sig själva och de projicerar detta på dig. Borsta av dig och res dig upp.

will-smith-dont-let-anyone-tell-you-you-cant-300x300

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *