Kategorier
Blogg Hälsa

Att äta för lite!

Kvinnor, ja särskilt kvinnor har en dålig uppfattning om vad de egentligen stoppar i sig.

När kvinnor, och män kommer till mig för olika problem så i utvärderingen kring livsstil och val så blir det så tydligt: De flesta äter alldeles för lite.

Det finns väldigt många dieter och myter i vårt samhälle. Och så finns det dem som vill tjäna pengar på din ohälsa. Hur ska man då tänka som kund? Ska alla gå på 5:2 dieten för den är i ropet nu? Eller ska alla gå på LCHF eftersom kosttdoktorn har den som paradhäst?

Vi är ganska många som arbetar hårt för att upplysa människor om att vara kritiskttänkande när det väljer coacher, taktik för träning och kost osv. Men det är lätt att drunkna i ljudet från skickliga marknadsförare och lobbyister. För dessa två kategorier vill göra en sak; Tjäna pengar på att sälja skit till dig!

Livsmedelsverket är en av de största skurkarna tillsammans med media i det här. Och mycket av det som livsmedelsverket och media publicerar till de stora massorna är rena lögner. Nu gick ett forskningsteam ut och berättade om ”super-broccoling”. Och visst, det låter ju väldigt bra. Men om man går bakom det som sägs och följer pengarna, vem står bakom ”super-broccolin” Jo, Monsanto. Och vilket företag är det? Det är världens största företag för att bestämma över allt på jordbruksmarknaden med inriktning på GMO. Vad vet vi om GMO? Det är alltså genmodifierade grödor. Många länder gör nu allt för att stoppa Monsanto eftersom deras inverkan på naturen, djuren och människorna har varit/är förödande. Men i Sverige publicerar vi artiklar om hur himla bra en genmodifierad broccoli är utan att blinka.

Livsmedelsverket går även ut med en massa rekommendationer till allmänheten som helt saknar forskning. Vilket jag tycker är otroligt skrämmande. Om vi tar matpyramiden som ett exempel. De som studerar nutrition (hoppas jag) förstår att människan inte kan leva utan två saker; Protein och fett. Det är därför som det heter Essentiella proteiner och Essentiella fettsyror. Och Kolhydrater är väldigt viktiga med, men de är inte livsnödvändiga för en människas överlevnad. Ändå väljer Livsmedelsverket att bygga en människas grund på något som inte är livsnödvändigt; bröd, pasta, ris och potatis. Detta tycker de är det som man ska bygga upp en bra människa på. Hmmm är det inte något konstigt här? Skulle du bygga ditt hus på skumplast som grund?

The wrong food pyramid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med att svänga runt på pyramiden så förstår ni lite hur jag tänker. Och med andelen människor som försöker att sköta sig och följa alla råd och rön från olika källor. Och de jobbar, försöker och misslyckas. Och sedan hamnar de i självförakt och sedan är den negativa spiralen igång.

Många får tips av ”Facebook-experter” ät mindre och träna mer. Ja, det funkar ju eller? Om du överäter och inte rör på dig, absolut! Men majoriteten av kvinnor med extra kilon gör felet att de inte äter tillräckligt. De äter mat som inte innehåller någon näring vilket gör dem undernärda. Och detta skapar kaos i det hormonella systemet.

Du kan gå ned i vikt genom att äta mer, balansera dina hormoner och #ditchthedietBS

Ej nerbantad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *