Kategorier
Blogg Hälsa

Alla kan göra något

En vecka utöver det vanliga för min del!

 

Jag har som bekant varit sjuk den här veckan. Vilket aldrig händer. Men jag skulle ju vara någons slags hjälte och då fick jag betala priset för det. I längden är det nog värt det. Men jag har nog varit det mest ynkliga och gnälligaste jaget på väldigt länge under veckan.

Men man kan ju alltid göra något för sig själv när man känner sig lite hängig och under isen. Så, jag har läst min vän och kollega Phil Learneys bok N1 Nutritional Programming. Och vill du som coach lära dig av den bästa inom branschen så tycker jag att du beställer den här genom att klicka på länken.https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=WEV4RB4ZVLPM2

Boken innehåller väldigt mycket matnyttig information och den är väldigt pedagogiskt upplagd. Jag har både tränat med och varit på seminarium och lyssnat på Phil. En fullständig recension kommer när boken är helt utläst.

Nu till dagens tema; Alla kan göra något!

Vi lever i en tid där så mycket hela tiden ska handla om självförverkligande och att hela tiden framhålla sig själv. Och särskilt i sociala medier. Det är mer en regel än undantag. Men jag börjar se en förändring och det gör mig glad.

Jag är en person som hoppar väldigt mellan olika sociala sammanhang. Jag har grupper inom hälsoindustrin som jag socialiserar med. Jag finns i politiska kretsar. Jag finns inom idrottsvärlden, i mitt läraryrke, i min familj och bland mina vänner och bekanta. Och jag säger inte att jag är bara det ena eller det andra. För i min identitet så är jag väldigt många saker. Jag är inte bara en enda. Och för mig liksom dig så tror jag att det är viktigt att få vara hela sin person.

Vår värld är en väldigt osäker plats att leva på just nu. Människor flyr politiskt våld, terror, krig, utanförskap, fattigdom och stigmatiseringar i hopp om att få ett bättre liv. Jag sitter själv just nu i mitt kök trots att det är arbetsdag, för att jag har varit sjuk i feber hela veckan. Jag har tagit en karensdag och resten av veckan löser sig eftersom systemet med sjukförsäkring i Sverige fungerar (inte för alla). Det är något som vi i arbetarrörelsen har arbetat fram så att man inte ska förlora sitt arbete för att man blir sjuk. Så att man inte ska behöva sälja huset för en vecka av oförmågan att arbeta.

Det krävs så lite för att göra väldigt mycket. Att ge någon ett leende, erbjuda hen en hjälpande hand eller bara fråga hur någon mår. Det gör mycket mer än att lägga upp lyckliga bilder på FB eller instagram långsiktigt. För det är inte det som du blir ihågkommen för. Du blir ihågkommen för att du tog dig tid, att du brydde dig om och att du lyssnade.

En av anledningarna till att jag håller Phil Learney så högt är för att han ALLTID tar sig tid. Jag irrade runt i London för att jag hade bokat tid med honom. Jag åkte till fel UP (Ultimate Performance) och fick ringa honom med gråten i halsen. Han visade medmänsklighet och jag fick chansen att boka en ny tid för den summan som jag redan hade betalat. Så, kan många såklart göra. Men det slutar inte där. Han berömmer ALLTID andra kollegor för deras arbete. Han tar ALDRIG kred för någon annans jobb och han svarar ALLTID på mail och meddelanden. Han kan inte göra allt. Men han gör alltid något. En sann ledare.

Jag är med i Halmstad för Alla (min slogan). Det är en politiskt obunden förening som kämpar för alla människors rätt att bo och vara trygga i Halmstad. Människorna i föreningen är helt fantastiska och Erkki Grönroos särskilt. Han kom till Sverige från Finland som krigsbarn med en lapp om halsen. Och i Halmstad för Alla så är han min hjälte. Han åker ut till flyktingboenden och tar med sig vad de behöver. Han bygger broar mellan människor och visar en otrolig medmänsklighet. Han är en varm och helt fantastisk människa. Erkki gör inte Allt, men han gör ALLTID något.

Min doktor på Bäckagårds vårdcentral sökte mig i flera dagar och jag missade varenda samtal. Det är svårt att ringa upp när de ringer från hemligt nummer. Men när han äntligen fick tag på mig så sa han. ”Lotta, jag ska snart gå i pension och vi måste få ordning på din sköldkörtel innan dess”. För honom var min hälsa väldigt viktig och han visade det. Det är sådana doktorer som vi kommer ihåg. Han kan inte göra allt för alla. Men han gjorde något fint för mig.

Och jag försöker att leva som jag lär. Så därför stannar jag upp och frågar de rumänska tiggarna hur de mår, köper mat åt dem och kämpar för att de ska få tak över huvudet. Jag ringer till mina vänner, min familj och jag uppmuntrar mina duktiga kollegor. Jag försöker att höja dessa fantastiska människor som jag har runt om mig. För utan dem så hade jag inte varit där jag är idag.

Och jag kan inte göra ALLT. Men jag kan ALLTID göra något. Och det kan du med.

JustLotta_webb

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *