Kategorier
Politiska tankar

Tjuv- och rackarspel i hemvårdsnämnden

Den 21/11-2012 satt jag som företrädare för mitt parti i Hemvårdsnämnden. Jag sitter för Vänsterpartiet och jag är inte ordinarie utan jag är ersättare. Men den här dagen var det väldigt tomt på Alliansens sida och jag klev in som ordinarie. Jag blev väldigt förundrad, men inte förvånad över hur alliansen sköter nämnderna i Halmstad. Som ersättare har jag betydligt mindre makt än de som är ordinarie. Det förstår nog de flesta. Och det här sammanträdet blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag fick kliva in och jag hade min chans att få göra min röst hörd. Jag ville inte godkänna verksamhetsplanen och dess besparingar och nu när min röst skulle räknas så hade jag chansen. Trodde jag! Så blev det inte. Alliansen strök punkterna från dagordningen och oppositionen som var i majoritet blev blåsta på sin demokratiska rätt att få rösta nej till något som skulle skada våra åldringar i Halmstad.

Läs min debattartikel på Hallandsposten idag.

http://hallandsposten.se/asikter/debatt/1.1853041–tjuv-och-rackarspel-i-hemvardsnamnden- 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *