Kategorier
Blogg Hälsa

Online Coachning

Januari – coachning

Det har kommit till att det är januari och dagarna börjar bli ljusare. För mig gör det en väldigt stor skillnad i hur jag mår och fungerar. Det är svårt om man är väldigt årstidsberoende. Jag har svårt för väldigt mörka månader och tycker att det är jobbigt att motivera mig till träning, god kosthållning, hålla ordning i hemmet, vara social och mycket mer. Somliga går igenom årstid efter årstid utan problem. Jag gör det uppenbarligen inte.

Men nu har ljuset börjat leta sig tillbaka och då kommer glädjen och energin på köpet. Vilket är otroligt härligt.

Idag och igår har jag påbörjat mina nya träningspass för fyra veckor framåt. Och nu tränar jag något som jag verkligen älskar. Jag kör Realative Strength training. Och för den som känner sig lite osäker på vad som är vad så kan jag kort säga; träning som syftar till att man blir stark.

Jag blir väldigt lätt uttråkad och jag behöver känna att jag utvecklas snabbt. Och när det gäller styrketräning så tycker jag om att lyfta tunga hantlar och skivstänger mellan 6-8 repetitioner can 3-5 set. Och blir det så att repetition nummer 8 är lätt, då tar jag en tyngre hantel nästa gång.

Men för att kroppen ska förändras så måste man hela tiden förändra sin träning. Och även om jag nu i dessa fyra veckor skuttar till gymmet, så vet jag att när dessa veckor är över, då får jag börja på Hypertrophy träning igen. Och den absolut bästa men värsta för mitt huvud ”German volume training. Detta är för att bygga mer volym. En lätt regel att komma ihåg med German Volume är att det i de så kallade Compound movements eller multi joints så är de 10 rep gånger 10 set. Och olika tempo och vila beroende på vilken/vilka muskelgrupper som man använder.

Anledningen till att man vill bygga mer volym är för att biffa till musklerna så att de blir rundare och snyggare.

It is alla about looking good naked

Som min vän, mentor och kollega Mike Demeter sa i vår podcast.

Jag är nu halvvägs igenom Phil Learneys bok N1 Nutritional Progamming. Och för min del så är han helt spot on. Det handlar om så otroligt mycket när man coachar både sig själv och andra. För det är väldigt mycket som man ska ta hänsyn till. Och det får aldrig någonsin göras på ett slentriant sätt som ”det funkade ju för mig”. När man tänker så som coach eller om man upptäcker att ens coach resonerar så, då är man illa ute. För om kroppen svarade på hur du gjorde sist, det betyder inte att den gör det den här gången.

1420548897_philllllll

What we know never changes, is that the body always changes.

Så till syftet med dagens rubrik. Det börjar surras omkring mig när det gäller online coachning. Och jag har såklart den tjänsten om man vill ha den hjälpen. Majoriteten av min coachning är online. Och det har liksom bara blivit så. Jag jobbar med andra saker med utöver att jag driver mitt företag. Så du som följer min blogg, eller har en vän som är nyfiken. Be denne kontakta mig på lotta@justlotta.se så löser vi det. Och beroende på vad ni behöver för upplägg så skräddarsyr jag en plan för just dig.

 

2014-08-11 17.03.09

 

Stay strong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *