Kategorier
Uncategorized

Min första debattartikel

Jag har idag fått min första debattartikel publicerad i Hallandsposten.

http://hallandsposten.se/asikter/debatt/1.1501380-en-medmansklig-aldreomsorg

En medmänsklig äldreomsorg

Relaterat

Jag önskar att varje människa som har jobbat och slitit för att bygga upp vårt samhälle ska få en värdig tid då denne blir gammal. Jag vill att vi går ifrån pratet om ”de gamla” och fokuserar på människan. För oavsett ålder är vi alla människor.

Den dag jag själv blir gammal och får svårigheter att klara mig själv ligger väldigt långt i framtiden. Innan den dagen kommer har jag betalt en stor del av min inkomst i skatt. Skatten har jag betalt för att stötta samhället så att alla kan få gå i‑skolan oavsett klass, för att vi ska ha bra vägar, järnvägar, sjukvård och äldreomsorg.

Men mycket har hänt under den tid som alliansen har styrt över våra skattepengar. Mina pengar går inte längre bara till att ge de människor som har åldrats en bättre vård och omsorg. Det ger inte mig någon ro att min skatt går till vinstdrivande företag.

Eftersom jag tror på samhället är jag övertygad om att vi en dag inser att vi inte bara är människor utan också medmänniskor. Jag vill fortsätta att betala skatt, men jag vill inte att mina pengar går till företag som tjänar på att människor får sämre vård. Istället för alliansens nedskärningar i välfärden ser jag hellre att vi tillsammans tillför resurser där de verkligen behövs. Det ska inte vara så att det bara städas en gång var tredje vecka hos någon som under sina aktiva år städade varje vecka.

Det skär i mitt hjärta när jag ser mina forna kollegor inom äldreomsorgen slita och kämpa för sina ”brukares” rätt till värdighet. Det skär i mitt hjärta att se alliansens brist på medmänsklighet i sin strävan att sälja ut Sverige till vinstdrivande företag. Det skär i mitt hjärta att se att så många hellre glädjer sig åt en hundralapp mer i månaden i‑dag än till en medmänsklig välfärd även i morgon.

Charlott Zsoldos, Vänsterpartiet Halmstad

Istället för alliansens nedskärningar i välfärden ser jag hellre att vi tillsammans tillför resurser där de verkligen behövs .

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *