Kategorier
Politiska tankar

Jag är inte bara Holistic Health Coach utan jag är också lärare.

Hej!

Under de senaste månaderna har det rasslat till på öppna brev till Björklund kring lärares arbetssituation. Och majmånad är väl den utan tvekan den tyngsta för oss. För inte nog med att vi ska avsluta och betygsätta kurser (elever). Vi ska även genomföra och rätta nationella prov tre veckor (ENG5-SVE1) innan skolavslutning. Sen tar vi på oss stålmannen capen och rättar det som eleverna har gjort nu innan skolan tar slut. Jag satt och räknade lite på antalet prov som jag ska ha rätta på och genomfört på tre veckor. I svenska 1 är det numera tre delar *40 elever= 120 ( muntligt framförande med 40 elever + läsförståelse och skriftlig framställning) Sedan har jag nu engelska 5 som är fyra delar med 40 elever ( muntligt med 40 elever + läsförståelse, hörförståelse och skriftlig framställning)=160 prov varav 40 är muntliga. Detta ska genomföras tre veckor innan eleverna går på sommarlov. Sen har jag även Svenska B med 10 elever = 10 skriftlig framställning + 10 muntlig framställning. Så på 3 veckor ska jag ha rättat och bedömt 300 elevearbeten på mindre än tre veckor. Och samtidigt så ska jag bedriva undervisning som vanligt och rätta allt annat som eleverna lämnar in.

Jag tycker med handen på hjärtat att om skolverket ger oss så snävt med tid för att fullfölja vårt uppdrag att de då rättar alla nationella prov centralt. För det känns inte kul att inte kunna ge feedback till eleverna på det som de lämnar in för nationella proven går före.

Nu är det nog dags att stänga luckan för ikväll… God natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *