Kategorier
Blogg Hälsa

Du är vad du äter!

Vem har inte hört uttrycket du är vad du äter tidigare?

Detta är ett begrepp som myntades redan på 1800-talet om inte ännu tidigare. Somliga undrar vad det innebär att äta ren mat. Och det finns diverse gurus som förespråkar en sak men som sedan lägger upp bilder på godispåsar, coca cola osv. Jag tycker att det är trams att inte leva som man lär. Vad är man då för en förebild?

Jag gör mitt bästa varje dag för att äta ren mat. Jag äter 99% av alla mål hemma och som jag lagar själv. Jag äter till 99% ekologiskt varje dag och jag dricker filtrerat vatten. Min hy strålar, mitt hår är starkt, jag blir otroligt sällan förkyld eller sjuk och listan kan göras hur lång som helst.

Var det en enkel sak att byta livsstil? Kan alla göra det?

Jag hade en hel del problem med den livsstilen som jag hade. Jag hade ofta ont i magen, den svullnade, jag hade acne jämt, jag kände mig ganska grå och håglös med jämna mellanrum och jag hade svårt att stå emot socker.

Det första som jag blev satt på var att köra en uteslutnings diet. Det vill säga; ta bort all mat som kan bidra till inflammation. Så under nästan 2 år så hade jag nog världens tråkigaste diet. Jag lagade min trasiga mage med hjälp av olika kosttillskott då jag knappt hade någon magsyra alls. Jag fick förändra hur jag sov, hur jag motionerade, ja nästan allt faktiskt. Men livet var värt det.

Och eftersom jag inte reagerar på den mat som jag äter hemma; jag får inte ont i magen, huvudet eller får acne. Jag blir inte irriterad, deprimerad eller nervös och jag får energi. Så räknar jag det som bra och ren mat.

Men så igår efter träningen så skulle jag träffa min kompis. Och ibland när jag behöver lite extra kolhydrater så tar jag min den där 1% av inte ren mat och äter Sushi på Takanaka i Halmstad. Nu var det stängt och vi fick gå till ett annat ställe. Okej, tänkte jag. Detta kan gå åt skogen.

Vi gick till ett ställe som har haft ägarbyte och de serverade någon form av asiatisk mat. Och jag vet att det finns allt möjligt i sådan mat. Allt i från MSG till olika oljor, soja osv. Men jag tog en buffé ändå. Och idag har jag fått betala priset.

2014-02-16 08.47.14

Din doktor kan försöka att smälla i dig allt som du vill höra angående din acne. Att det har med dina hormoner att göra, att du har fet hy och du måste köpa krämer eller piller för att få bort det. Men om sanningen ska fram så är du vad du äter. Och idag är jag exakt det. Den här bilden är otroligt osmickrande. Men jag tror att för den som inte förstår det den läser kanske kan förstå med hjälp av en bild.

Vill du ha hjälp med att göra en förändring? Kontakta mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *