Kategorier
Politiska tankar

Vad är egentligen viktigt?

Det är söndag och frukosten är lika god som den alltid är!

Jag ser ut genom mitt fönster och solen skiner och himlen är blå och nere vid horisonten ser jag havet. Det är fortfarande kallt ute (morgonpromenaden med hunden) men fåglarna kvittrar och det rent av leker i hjärtat på mig.

Under veckan så drabbades jag av sömnbrist. Det är inget som jag är van vid eftersom jag oftast går och lägger mig klockan 21.30 eller 22.00. Men eftersom jag tackade ja till att sända radio på P4 Halland på söndagarna så kom jag inte ned till Bollerup förrän vid 23 snåret och var inte i säng förrän 23.30. Ja, den som är duktig på matte förstår att jag förlorade ungefär två timmar sömn på det. För att sova igen dessa timmar så hade jag behövt gå och lägga mig vid 20.00 någon dag den veckan. Och tanken var att det skull ske på onsdagen.

När det var dags att gå och lägga sig den där onsdagen så smög sig en huvudvärk in under kvällen. Jag drack mer vatten, åt mer, tog magnesium citrate, glycine och C-vitamin och gick och lade mig. Men ack den gick inte över. Och förmodligen fick jag den av olika anledningar. Kommer till det om en stund. Så de natten sov jag två timmar. Så nu var min sömnskuld uppe i ca 8 timmar.

Med sömnbrist så kan jag inte slappna av, organisera mig, tänka klart, vara produktiv, ha energi och jag känner mig deprimerad.

Nu när jag har sovit ordentligt i två nätter så känner jag mig energifylld och jag kan åter organisera mina tankar, vara kreativ och livet går mycket lättare.

Nu till orsaken till varför jag hade sömnbrist: Dels har det att göra med att jag så sent på söndagskvällen körde mellan Halmstad och Bollerup. Något som jag nu har sagt nej till. Jag kommer inte att sända någon radio (trots att det är roligt) på söndagar medan jag fortfarande veckopendlar. Och dels så har jag haft ett sug efter lakrits och sesamfrön och trott att mitt problem låg i att jag hade Kalcium brist. Så jag testade att ta Kalcium som kosttillskott i två veckor. Suget är nu borta men jag tror att de skapade en obalans och jag har tagit bort det ur min diet nu. Återkommer suget så får jag utreda igen på vad det kan vara. Med den obalansen som Kalciumet orsakade så kommer jag att vara uppmärksam på hur min kropp mår. Man ska alltid lyssna på dess signaler. Och har man sömnbrist så kan det ibland vara svårt att uppfatta det som kroppen vill säga en.

Så, vad har jag gjort?

1. Jag har sagt nej till radiojobb på söndagar

2. Kommit underfund med att jag inte behöver extra Kalcium

3. Insett att jag slarvar med mina mellanmål och kommer nu att vara duktig med att ha mina grönsaker och protein med mig till jobbet så att jag kan äta 5 gånger om dagen. (minskar sug om man äter regelbundet)

4. Köra min styrketräning som jag ska (30 minuter – effektiv träning för att höja mitt testosteron så att jag kan höja mitt progestron och minska på mitt ostron och höja estrodial istället.

5. Dricka mina 3 lite vatten om dagen ( inte 2 liter te och 1 liter vatten utan tvärtom)

6. Njuta av nuet och inte fastna i mitt eget huvud.

 

Det är vad jag ska göra. Vad ska du göra för att få ordning på din tillvaro och vad är viktigt för dig? Är det att ha kontroll på allt och alla? Är det att inte missa det ”roliga” som kompisarna gör? Är det att vara alla andra till lags och alltid säga ja? Eller är det Du som är viktigast?

Mitt svar: Jag och min hälsa är viktigast! Så det så:)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *