Referenser

Här finner ni mina referenser.

Skribent på Vamé – Jag har blivit anlitad av Vamé återkommande då magasinet ges ut 4-5 gånger per år. Så här tycker Amanda Hajney om vårt samarbete:

Vi på Vamé har anlitat Lotta flertalet gånger för att skriva artiklar inom hälsa och mindfulness och vi är alltid lika nöjda. Lotta skriver på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt som får även den oinvigda att förstå och ta till sig av innehållet. Att Lotta dessutom alltid levererar innan deadline är ett plus!

/Amanda Hajney, redaktör på Vamé

20170615_165018 DOC170309_0001

 

15317882_10154523051671998_8380965322190620000_n   13490678_10154041892796998_8732783594046334213_o

 

 

Malin Norling om vårt samarbete våren 2016

 

Om Charlott

Våren 2016 var svår för mig. Jag var sjuk i fem veckor. Förkylningar och flera olika influensor avlöste varandra. Under dessa veckor hade jag feber i 23 dagar. Dessutom fick jag magkatarr – det är otroligt stressande att ligga sjuk och veta att jobbet släpar efter mer och mer. Redan innan denna vår var hela jag i dålig kondition: jag åt onyttigt samt var beroende av socker och koffein, jag tränade ingenting och hade nyligen diagnostiserats med en psykisk sjukdom. Mitt mående dominerades av att kastas mellan socker- och koffeinkickar samt olika biverkningar av mediciner som skulle ställas in på rätt dos.

Jag sökte upp Charlott, eftersom vi är bekanta sedan många år och för att jag har stort förtroende för henne. Det var svårt för mig att erkänna hur dåligt jag mådde och be om hjälp. Men samtidigt kände jag att det var omöjligt för mig att ta mig ur denna negativa spiral på egen hand.

Jag är väldigt nöjd med mitt utseende och min kropp, trots att jag enligt vedertagna mått och tabeller väger för mycket. Jag tycker att jag är alldeles fantastisk vacker, faktiskt. Så för mig låg inte fokus på att få hjälp med att gå ner i vikt. Jag behövde hjälp med att ändra, och bibehålla, mina mat- och träningsvanor.

Charlott sa: vi kör. Nu på en gång.

Så under tre månader hördes vi av i stort sett varje dag. Ja, i början var det flera gånger per dag. Med stort pedagogiskt kunnande och total lyhördhet för mina behov lotsade, peppade och utbildade Charlott mig till ett hälsosammare leverne.

Jag var rädd för att få till förbättrade tränings- och kostvanor, men att inte kunna bibehålla dem. Charlott gav mig kunskap och verktyg för att inse att det är jag som bestämmer över mina egna livsval. Det är jag som bestämmer över mitt mående. Och jag kan förändra det i den riktning jag önskar.

 

Mali Norling,

Dramapedagog och skådespelare

2016-09-10

Magnus Gustafssons tankar om vårt samarbete 2015-11-26
2015-09-14 22.42.42Så här efter ett drygt år i den här processen känns det som om mycket har förbättrats – och mycket finns kvar att göra. En del saker känns dessutom som rätt… oförbätterliga (cheez ballz verkar aldrig sluta vara gott, t ex). Mål har fått flyttas fram och i viss mån ges upp, på grund av nya förutsättningar. Det jag mest har fått jobba på (och, ska erkännas, har en del kvar att jobba på) är otåligheten. Jag vill ju helst att saker ska ske omgående, och att då sätta upp mål som ligger ett år, och ibland kanske ännu längre, fram i tiden är utmanande för det Gustafssonska psyket.

Sen har det också visat sig ganska snabbt att jag har svårt att fokusera på att göra flera saker till 100 procent samtidigt. Till stor del på grund av den uppenbara flaskhalsen i form av begränsat antal timmar på dygnet, men också på grund av att jag gärna lägger ner min själ i det jag gör och fokuserar på det mer eller mindre dygnet runt – men eftersom jag ju bara har en själ så är det ju bara en sak åt gången som kan få all den där uppmärksamheten. Och i samband med att vi drog igång det här med träningen för ett drygt år sen, så drog jag också igång en helrenovering av min lägenhet. Och redan där är det ju rätt uppenbart att det skulle komma att bli en konkurrenssituation. Därför har jag medvetet tagit pauser i renoveringen för att kunna fokusera på träningen, och då har det också gett de fysiska resultaten jag har velat.

Nu den senaste tiden har jag dock kommit in i den sista, men mest arbetsamma fasen av renoveringen – kök och badrum – vilket därför har gjort att resten av livet, inklusive träningen, blivit rätt styvmoderligt behandlad. Som tur är, i det här fallet, så finns det en ände på allt som behöver göras – och just nu känner jag att jag har den änden inom räckhåll.

Och det är tur, för jag längtar tillbaka till att vara den där hälsosamma killen som tränar dagligen och som får välförtjänta glada tillrop från sin coach och från sin omgivning när utvecklingen går åt rätt håll. För glada tillrop är vad som kommer från coachen. Lotta har koll på vad jag behöver och lyssnar på när jag påpekar vilken sorts pepp som funkar bäst för att jag ska göra det jag borde. Vissa funkar att skälla på; själv funkar jag bäst med glada tillrop och (ibland kanske ogrundade och smått insmickrande) komplimanger. Lotta sätter dessutom ihop träningsscheman som funkar för just det jag behöver, och skapar en rutin så att jag vet vad jag ska göra varje dag. Och med lite tur är jag snart tillbaka till rutinerna och kan håva in de där tillropen igen. Jag tycker ju om ett till stor del uppstyrt och rutinrikt liv, och hoppet om att snart komma dit igen blir större och större. Hurra!

 

2015-11-24

2015-03-11 09.45.09

 

”Charlott is the master! Her podcasts pack so much passion behind them. She gets you on the path for being motivated for – and in control of your future!” –Clark Danger clarkdanger.com

 

 

 

 

 


 

2015-11-14

 

12190035_427549620772823_3585188587693513258_n

Föreläsningen – Hälsan kommer först

Vi upplevde att Charlott var vältande, lätt att lyssna på och väldigt vacker. Hon var inte rädd för att tala om sina egna tillkortakommanden utan vände det till det positiva. Det var spännande med nya saker. Hon kom med bra tips på kosten. Vi fick bland annat påminnelse om hur viktigt det är att röra på sig på

12122551_427549634106155_1198816108714341941_n

ett lättfattligt sätt. Det var bra att man kunde ställa frågor.

Längden på föredraget var bra eftersom vi hade en paus för fika och där man kunde ställa frågor som man hade tänkt på.

Vi kommer att bjuda in Charlott igen som föreläsare.

 

 

 

/Hyresgästföreningen Bäckagård

____________________________________________________________________________

2014-06-29

Jag valde Lotta som coach för att hon tittar på hela människan. Första gången skannade Lotta av vad det var jag ville ha hjälp med. Detta gjorde hon på ett ödmjukt och proffesionellt sätt. Jag fick hjälp med att ta steget att förändra min kost och veta att hon fanns där som stöd under en tid framöver. Mina resultat är fantastiska. Jag har blivit coachad med hjälp av samtal och sms. Jag har redan rekommenderat Lotta för en släkting.

Med vänliga hälsningar Camilla Jacobsson

____________________________________________________________________________

2015-08-24

”Jag var mycket imponerad över Lottas kunskap samt hennes ständiga strävan att alltid lära sig mer. Jag har genom min 12-åriga karriär som beachvolleybollproffs tagit hjälp av många kostrådgivare för att optimera min prestation samt återhämtning. Lotta kom med många bra tips som hjälpte mig att må ännu bättre och med det kunna prestera på en ännu högre nivå. ” –

Karin Lundqvist, svenska beachvolleylandslaget med bland annat 7 SM-guld

11828565_1099539950075994_1023283341447599697_n

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/beachvolley/Nyheter/SpannandelagtillOSkval/

___________________________________________________________________________________________________________

Från en anonym läsare: 2014-06-04

Hej!

Jag stötte på Lottas hemsida först på facebook och tyckte hennes frågeställningar om hälsa och tankar verkade intressanta.
Jag har själv varit i den situationen då jag vägde på tok för mycket och livet hade på något vis stannat upp. Jag hade maten som tröst och
efter tragedi efter tragedi i livet så sa tillslut kroppen ifrån efter flera år av självmisshandel. Då vägde jag dryga 106 kg till mina 157 cm. Jag orkade inte röra mig
mina armar domnade så fort jag ansträngde mig och jag visste att vänder jag inte detta nu så har jag inte många år kvar.

Jag sökte hjälp hos Läkare och fick efter ett år tid för en sk Gastic Bypass. Något som välkomnades med blandade känslor. Att opereras med min övervikt innebar en
stor risk. Likaså konditionen jag hade. Och de var noga med att berätta att en operation bara var början på ett arbete som innefattade mycket arbete. Jag övervägde det länge
innan jag bestämde mig för att få det gjort och ändra hela mitt tankesätt kring mat och motion.

Så hösten 2010 genomförde jag min operation och rasade i vikt de första 16 veckorna då jag levde på små portioner av soppor, buljong och puré för att vänja magen vid föda igen.
När jag så sakterliga började introducera mat i min vardag var jag extremt noga med att titta på vad jag stoppade i mig och vad som var nyttigt. Frukost som bestod av gröt eller fil med
frukt blandades med små smörgåsar med skinka eller annat gott pålägg. Eftersom jag bara får i mig ca 1,5 dl mat så fick ju portionerna vara där efter och efter tips från läkaren att
använda små tallrikar så började jag sakta men säkert lära mig vad jag kunde äta och hur mycket ungefär.

Jag hade som mål att kunna löpträna ett par km i veckan och så småningom kunna springa med god kondition i skog och mark. Vilket jag lyckades uppnå efter dryga ett år av ständig träning.
Men så tröt tillslut idéer på bra mat och träningen kändes enformig och tråkig. Men något jag fasade över var att gå upp i vikt igen. Det var då jag slant in på Lottas hemsida och började läsa hennes tankar om mat och motion. Och jag började titta på hennes filmer om våra tankar om vad vi tänker ex när vi är ute i skogen. Dricker jag tillräckligt med vatten? Fyller jag mina tankar med stress och negativ energi? Jag började fråga mig själv vad jag gjorde när jag var ute och sprang. Jag började att ta andra rundor. Tog in dofter, ljud. Stannade upp och tittade och sprang aldrig en och samma runda under flera veckor. Likaså tog jag till mig hennes tips om mat. Nya recept på fruktostar. Att titta på innehållsförteckningen och se vad det innehåller. Hur många kalorier jag stoppade i mig och lära mig det. Vad jag kan äta och vad jag bör undvika. Att försöka byta ut och till stora drag äta ekologiskt och närpriducerat. Att jag sov de timmar var natt som jag borde.

Hennes tips om att ta timeout och kanske ägna någon tid för bara mig själv var också något jag snabbt tog till mig. Att gå och klippa mig eller få massage. Att ta vara på mig själv och ta hand om mig och göra det jag kände var bra för just mig. Att andas. Försöka mig på meditation vilket inte är det lättaste men nu efter ett år blir det enklare och enklare att slappna av.
Jag omvandlade hennes tips och ideér till något som passade mig och min Svenssons-vardag med familj, villa, volvo och vovve.

Nu har jag ändrat mitt liv helt igen. Och jag får mer och mer kontroll över hur jag fungerar . Med Lottas tips om hur jag ser min vardag och vad jag gör med den så har jag
kommit en bra bit på väg. Hittar ni inte ideér eller vet hur ni ska börja så tycker jag ni ska maila Lotta och få råd om hur ni ska börja och förändra era liv.

Det går inte att säga att jag gör det imorgon eller nästa vecka. Gör förändringen nu!
Tack Lotta för alla tips och ideér! Du är guld värd!!

En tacksam nu mer levande läsare

_____________________________________________________________________________________________________________

lov

 

 

Varför ha Charlott som coach?

 

Charlott är en trygg vacker själ som sprider sin kunskap på ett mycket mottagligt sätt och genom att vara sig själv, passionerad och intresserad inspirerar hon!

 

Man känner att hon bryr sig om en på ett genuint sätt och vill hjälpa en. Hon hjälper en tänka i nya banor och se livet på nya sätt.

 

Hon får en att känna att allt går att lösa och vända till positivitet!

 

Det jag tycker är skönt med Charlott är att hon inte bara lyssnar aktivt och låter en säga det man har på hjärtat, hon delar även med sig av sina egna erfarenheter vilket får en att öppna upp sig ännu mer och förstå mer!

 

Charlott hjälper dig att gå i rätt riktning, den riktning som är rätt för DIG!

 

KRAM! Tack för att du finns

Dieynaba Cissé