Kategorier
Politiska tankar

Hungerspelen…

Igår efter att jag hade erfarit en dag då krafterna nästan tog slut gick vi och såg Hungerspelen på bion. Det är ju en bok i en serie som jag borde ha läst för länge sedan. Jag fick så många tankar efter och under filmen och jag såg framför mig ett härligt arbete med infärgning i många ämnen. Lektionsplaneringarna och teman radade upp sig: Nazismen, Fascismen, klasskampen, Patriarkatet, Upplysningen och mycket mer… Det var som att kastas mellan förr men ändå nu och ännu mer fruktansvärt till framtiden.

Jag kämpar mot klassamhället där pengar styr. Det är ingen nyhet. Jag blev otroligt illa till mods av att se hur illa det kan gå om vi fortsätter att låta nyliberalismen få styra vår värld. Jag vill att folk ska förstå att vi måste bry oss om varandra och att man är inte mera värd för att man har mycket pengar.

Jag blir ännu mera bestämd i min vilja att jobba för en bättre värld. Se Hungerspelen och fundera på vad ett människoliv egentligen är värt… Jag hoppas att det ger dig ett uppvaknande om du lever med halvöppna ögon och jag hoppas att du som redan slåss för människors rätt till ett värdigt liv vill slåss ännu mer.

Önskar er en mysig lördag.)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *