Kategorier
Blogg Hälsa

God morgon landet!

Idag vaknade vi upp (Larissa och jag) ute på landet istället för i lägenheten i stan.

Lugnet som finns här ute på Österlen, trots att bönderna har skördetid just nu, är obeskrivlig. Jag behöver nog lite mera lugn och ro i mitt liv. Och jag är nog inte ensam om detta. Det är så lätt att snegla på facebook eller instagram eller vilket annat social medie som man följer, och tänka att Oh, vad det gör mycket roligt. Sen tittar man på sitt eget liv och tycker att det är så mycket tråkigare än alla andras.

Det är väldigt stressigt att jämföra sig med andra. Det är väldigt stressigt att ha tankar om att man inte duger. Det är väldigt stressigt att tro på sina tankar att man inte duger.

Så, för min del jobbar jag väldigt mycket med mina tankar. Jag skriver dagbok, jag pratar med mina vänner, min mentor och med min familj. För det värsta som kan hända är att man börjar att tro på allt det negativa som man tänker. Det gör att man fastnar och blir fast i ett hjälplöst tillstånd. Och det blir bara destruktivt.

Så, vi borde oftare göra som fåglarna gör efter ett slagsmål. Skaka av oss all den där negativa energin och simma vidare. Men det är svårt när slagsmålet kommer inifrån sig själv. Men ack så mycket viktigare. För vi människor har en förmåga att inte märka när vi blir helt uppätna av våra egna tankar.

En man höll upp ett glas inför sina studenter och frågade; Hur tungt är det här glaset? Studenterna förstod honom inte riktigt. Så mannen fyllde glaset till hälften och frågade igen: Hur tungt är glaset? Studenterna började ana vart det var på väg. Och mannen sa: Det är inte alltid mängden i glaset som avgör hur tungt det är, utan hur länge du måste bära det.

Jag får be om ursäkt om inte citat är korrekt citerat. Men det speglar det som jag pratade om ovan. Hur länge låter vi våra tankar mala i oss? Hur länge låter vi oss själva slås ned? För det är ju inte bara ett problem att ha dem, utan hur länge man har burit dem med sig.

Nu ska jag nog ta och ge mig iväg och göra något skoj.

1. Uppmärksamma dig själv på att du tänker

2. Ta en titt på vad du tänker

3. Skriv ned vad du tänker

4. Skriv ned hur du känner av det som du tänker

5. Klura ut ett sätt som fungerar för dig, för att avbryta dina osunda tankar

6. Prata med någon, sortera dina tankar

7. Våga ändra dina tankar, byt ut de elaka orden mot kärleksfulla ord.

 

link1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *